Anasayfa Haber Donald Trump Huawei Yasağı Konusunda Geri Adım Atabilir

Donald Trump Huawei Yasağı Konusunda Geri Adım Atabilir

Donald Trump Huawei yasağı

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin söylediklerine göre, Donald Trump Huawei yasağı konusundaki tavrını yumuşatabilir.

Son zamanlarda teknoloji basınının gündeminden düşmeyen Huawei yasağı ile ilgili ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin önemli açıklamalarda bulundu. Mnuchin, eğer ABD ile Çin arasında ticari bir anlaşma sağlanabilirse Donald Trump Huawei yasağı konusundaki yaptırımlarını gevşetebileceğine vurgu yaptı.

Mnuchin aynı zamanda, ABD Başkanı Trump’ın bu ayın sonunda düzenlenecek olan G20 zirvesinde, Çin Devlet Başkanı Şi ile görüşeceğini de söyledi. Yapılacak olan bu görüşmeyle birlikte, son zamanlarda ABD-Çin arasındaki ticari gerilimleri tartışacak olan ikili ayrıca, Huawei krizini de masaya yatıracak.

İlginizi Çekebilir: Huawei İşletim Sistemi Ark OS İlk Kez Görüntülendi

The Guardian’ın haberindeyse, eğer Çin ile bir ticari anlaşma sağlanamazsa ABD’nin bütçe açıklarını azaltmak adına daha önceden gündeme gelen gümrük tarifelerini uygulamaya başlayacağını görmekteyiz.

ABD Hazine Bakanı ise bu konu ile ilgili Çin ile olası bir anlaşma sonucunda Başkan Trump’ın belirli şartlar altında Huawei’ye olan yaptırımlarını da azaltacağını belirtti. Bildiğiniz üzere Donald Trump, geçtiğimiz aylarda da Çin ile olası bir ticaret anlaşmasını iyi bir olasılık olarak değerlendirmiş ve bu doğrultuda Çinli şirket ile anlaşma sağlayabileceklerini müjdelemişti.

Hatırlarsanız geçtiğimiz ay ABD Başkanı Trump tarafından alınan karar doğrultusunda, Huawei dahil olmak üzere 70 farklı Çinli şirket ”Ulusal Güvenlik” sebebiyle kara listeye alınmıştı.

Yaşanan bu gelişmelerin ışığında ilk etapta Huawei’nin Android lisansı iptal edilmişti. Daha sonrasında ise ABD’nin ambargo kararına Microsoft, Intel, Qualcomm, Facebook gibi şirketlerde dahil olmuştu.

İlginizi Çekebilir: WhatsApp, Instagram ve Facebook’tan Huawei Yasağı