Anasayfa Haber Çelik Kadar Etkili Kurşun Geçirmez Metal Köpük

Çelik Kadar Etkili Kurşun Geçirmez Metal Köpük

urşun Geçirmez Metal Köpük

Kurşun geçirmez metal köpük zırhlı araçlar için yeni bir çağ başlatacak.

Kuzey Karolina Eyalet Üniversitesi araştırmacıları araç zırhları anlamında gerçekleştirdikleri önemli atılımı açıkladı. Bir gün tüm dünyadaki askeri personel ve kanun güçlerini koruyabilecek yeni araç zırhının kompozit metal köpük (CMF) olduğu ve .50 kalibrelik mermilerin hem normal hem de zırh delici versiyonlarını durdurabildiği ifade ediliyor. Bu malzemenin geleneksel çelik zırh ile kıyaslandığında göre çok daha hafif olması ise fark yaratıyor.

Çelik zırhın yarı ağırlığındaki kompozit metal köpük, araç tasarımcılarının güvenlik ve korumadan ödün vermeden daha hafif askeri araçlar üretmesini mümkün hale getirebilecek. Bu köpük; çelik, titanyum, alüminyum veya diğer metalik alaşımlardan yapılmış metalik bir matrix içine gömülmüş paslanmaz çelik veya titanyumdan yapılmış içi boş metalik kürelerden yapılmış bir malzeme.

Seramik koruyucu çerçeve, köpük çekirdeği ve ince bir alüminyum çerçeve ile yapılan zırh sistemi testlerde saniyede 500 metre ve 885 metre ivmeyle gelen .50 kalibre mermilerin kinetik enerjisini absorbe edebiliyor. Normal .50 kalibrede kinetik enerjiyi absorbe etme oranı yüzde 72-75 iken, zırh delicilerde ise bu oran yüzde 68-78 aralığında.

Araç performansını artırıp yakıt verimliliği sağlayacak malzemenin ne zaman kullanıma sokulacağı ise belirsiz.