Anasayfa Haber Kodlama Öğreten Robot: DJI RoboMaster S1

Kodlama Öğreten Robot: DJI RoboMaster S1

DJI RoboMaster S1

DJI RoboMaster S1 robot tank hem öğretiyor hem de eğlendiriyor.

Geçtiğimiz ay ilk aksiyon kamerası modeli Osmo Action ile karşımıza çıkan DJI şimdi de kodlama öğreten bir robot tank duyurdu. 2 yılda geliştirildiği belirtilen DJI RoboMaster S1 yüksek performanslı motorlar, her yöne gidebilen tekerler, gimbal, kızılötesi ve jel boncuk atar, hoparlör, mini 1080p HD kamera ile geliyor.

Tüm özelliklerini bilgisayar görüşü ve yapay zeka teknoloji ile birleştiren RoboMaster S1 gerçek dünyada otomatik olarak çizgileri takip edebilecek, el ve vücut hareketlerini tanımlayabilecek ve sizi takip edebilecek kadar yetenekli. DJI tüm bu yetenekleri kendi amaçlarınız, yarışlarınız ve arkadaşlarınızla robot savaşları yapmanız için kullanmanızı umuyor. Robot tankın üzerinde çevresini haritalandırması için toplamda 31 adet sensör olduğunun da altını çizelim.

GoPro Rakibi DJI Osmo Action Tanıtıldı

12 km/s hıza çıkabilen robot, değiştirilebilir bataryası ile tek şarjda 30-35 dakikalık kullanım süresi sunuyor. S1 için gelen uygulama ise robotu kontrol etmeniz dışında farklı modlara da sahip. Bunlar ise; Ustalığa Giden Yol (Road to Mastery), Kendin Yap Programlama (DIY Programming) ve Robot Akademisi (RoboAcademy). RoboMaster uygulaması dahilindeki Python ve Scratch gibi programlama dilleri ile belirli bir amaç odaklı olarak robotunuzu programlamak elinizde. Ek olarak, ürün kutusundan demonte olarak çıkıyor. Yani ürünü sıfırdan kendinizin inşa etmesi gerekiyor. Bu sürecin ise yaklaşık 2,5 saat sürdüğü ifade ediliyor.

RoboMaster S1, 499 dolar fiyat etiketi ile yurtdışında satışa çıkmış durumda. DJI robotunun öğretici bir ürün olmasından dolayı öğretmen ve öğrencilere özel fiyatlandırma uygulanacağını belirtiyor ancak bunu detaylandırmıyor.