Anasayfa Haber Google Stadia’da 4K 60 FPS için 35 Mbps Gerekli

Google Stadia’da 4K 60 FPS için 35 Mbps Gerekli

Google Stadia Detayları

Fiyat ve oyun çeşitleri gibi yeni Google Stadia detayları sonunda açıklandı.

Google söz verdiği gibi kullanıcıların herhangi bir cihazdan oyun oynayabileceği Stadia servisi merak edilenleri paylaştı. Öncelikle Stadia’dan faydalanabilmek için en az 10 Mbps indirme hızına ihtiyacınız var. Tabii ki bu sadece servisi kullanmanız için önerilen bağlantı hızı. Saniyede 60 kare ile 4K HDR oyun oynamak içinse 35 Mbps bağlantı öneriliyor. Servis Chromecast, masaüstü, tablet ve Pixel akıllı telefonlar (Pixel 3 ve 3a) ile kullanılabilecek. Daha sonra daha fazla akıllı telefon için destek sunulacağının da bilgisi veriliyor.

Yeni Google Stadia Oyunları Neler?

Google tarafından platforma gelecek daha fazla oyunun da müjdesi verildi. Bunlar arasında Baldur’s Gate 3Tom Clancy’s Ghost Recon: BreakpointGYLTGet Packed ve The Division 2 gibi yapımlar bulunuyor.

Google Stadia Fiyatı Ne Kadar?

En merak edilen konulardan birisi de Google Stadia fiyatı olmuştu. Stadia Pro aboneliği için aylık 9.99 dolar ücret açıklandı. Bu abonelikle saniyede 60 kare ile 4K HDR akış ve 5.1 çevresel ses sunuluyor. Founder’s Edition adlı bir diğer seçenek ise Chromecast Ultra ile birlikte geliyor. Night Blue Studio oyun kumandası, bir arkadaşınızla paylaşabileceğiniz 3 ay için çift Stadia Pro aboneliği, indirilebilir içerik ile yıllık geçiş dahil eksiksiz Destiny 2 deneyimi bu paket içerisinde yer alıyor. Sınırlı süre için sunulacak bu pakete ise 129 dolar karşılığında sahip olabiliyorsunuz.

Google Stadia DetaylarıAbonelik ücreti ödemek istemeyen ve oyunları ayrı ayrı almak isteyenler içinse Stadia Base imdada yetişiyor. Stadia Pro üyeliği ile oyun kütüphanesindeki tüm oyunlara erişemeyeceğini de hatırlatalım. Hala bazı oyunlar için ayrıca ödeme yapmanız gerekecek.

Google Stadia DetaylarıJust Black (Siyah), Clearly White (Beyaz) ve Wasabi (Açık Yeşil) renk seçenekleri bulunan Stadia oyun kumandaları ise 69 dolardan satılacak.

Google Stadia Hangi Ülkeler için Mevcut?

Servis ilk olarak Kasım ayında 14 ülkede kullanıcılar buluşacak. Bu ülkeler ise Belçika, Finlandiya, Kanada, İtalya, Hollanda, Norveç, Danimarka, İspanya, Fransa, İsveç, Almanya, İngiltere, İrlanda ve ABD. Stadia’nın 2020 yılında daha fazla ülkede devreye sokulması için çalışmaların sürdüğü de bilgiler arasında.