Anasayfa Haber Microsoft Huawei Yasağı Konusunda Geri Adım Attı

Microsoft Huawei Yasağı Konusunda Geri Adım Attı

Microsoft Huawei yasağı

Microsoft Huawei yasağı konusunda geri adım attı. Microsoft Store’dan kaldırılan MateBook modelleri yeniden satışa sunuldu.

Hatırlarsanız, geçtiğimiz ay ABD Ticaret Bakanlığı ”Ulusal Güvenlik” çatısı altında Huawei’yi kara listeye almıştı. Bu kapsamda Google ile olan ortaklığı askıya alınan Huawei, aynı zamanda Microsoft’unda yaptırımı ile baş başa kalmıştı. Tüm herkes yaşanan bu gelişmeleri pür dikkat takip ederken, Microsoft Huawei yasağı ile ilgili önemli bir hamleye imza attı.

Bildiğiniz üzere Microsoft, geçtiğimiz ay Huawei MateBook X Pro başta olmak üzere markanın tüm dizüstü modellerini Microsoft Store üzerinden kaldırmıştı. Fakat bugün yaşanan gelişmeyle birlikte, MateBook X Pro, MateBook 13 ve MateBook modellerinin yeniden Microsoft’un çevrimiçi mağazasında listelendiğini görmekteyiz.

Hatırlarsanız, geçtiğimiz hafta ABD Hazine Bakanı Steven Mnuvhin son zamanlardaki ABD-Çin krizi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Mnuchin, Donald Trump’ın bu ayın sonunda düzenlenecek olan G20 zirvesinde Çin Devlet Başkanı Şi görüşeceğini ve ikilinin son zamanlarda yaşanan Huawei krizini masaya yatıracağını belirmişti. Bu konu ile ilgili haberimize buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Huawei’nin Üç Telefonuna Daha EMUI 9 Güncellemesi Sunuldu