Anasayfa Video Intel NUC’a 3000 MHz RAM Takviyesi

Intel NUC’a 3000 MHz RAM Takviyesi

Intel’in AMD Vega GPU ihtiva eden NUC8i7HVK modeline G.Skill’in DDR4-3000 MHz SO-DIMM belleklerini taktık.

İlk kutu açılışını Ali ile gerçekleştirdiğimizden beri NUC incelemesi beklediğinizi biliyoruz. Emin olun biz de sizin kadar bu ürünü incelemek istiyoruz lakin Intel’in ürünü bize gönderirken içinde SSD ve RAM olmadığını söylemesi, inceleme için ürünü bekletmemize sebep oluyordu. Cihazı 2400 MHz bellek ile incelemek istemiyorduk açıkçası. Bu bağlamda G.Skill’deki arkadaşlarımız ile iletişime geçtik ve kendilerinden 3000 MHz SO-DIMM talep ettik.

Tayvan’dan buraya bir ürün getirmek kolay iş değil. Hele ki gümrükten geçen ürünlere vergi üstüne vergi eklenirken satışını yapmayacağımız test ürünleri bile bazen takılabiliyor. Bu o kadar keyfi bir durum ki, birebir aynı ürün bize ulaşırken Donanımhaber’e gönderilen paketin gümrüğe takıldığı haberini alıyoruz. Biz de işi şansa bırakmak istemedik ve Computex ziyaretimiz esnasında ürünü doğrudan G.Skill’in kendisinden alalım dedik.

G.Skill sağ olsun bize 16 GB kapasiteli, DDR4-3000 MHz hızında çalışan F4-3000C16D-16GRS modellerini sağladı. Biz de ofise gelir gelmez bunları NUC’a taktık. Tabi işin eğlenceli kısmı burada başlıyor. NUC’un içini açtığımızda cihazda halihazırda 32 GB, DDR4-2400 MHz hızında çalışan bellekler takılı olduğunu gördük. Üstüne üstlük bir de RAID SSD kurulumu mevcut idi. SSD’lere dokunmadık lakin RAM’leri 3000 MHz’e terfi ettik. XMP’yi e devreye soktuk, BIOS güncelledik ve Windows 10 sürüm 1903 kurduk. Artık Hades Canyon NUC’u test etmeye hazırız! Beklemede kalın!