Anasayfa Haber Intel 14 nm İşlemci Tedariği İçin Samsung İle Çalışacak

Intel 14 nm İşlemci Tedariği İçin Samsung İle Çalışacak

Intel 14 nm İşlemci

Intel 14 nm İşlemci tedariği konusunda yaşadığı sıkıntıları Samsung ile gerçekleştireceği iş birliği ile çözüme kavuşturmak istiyor.

Intel, en büyük entegre devre üreticilerinden birisi olan Samsung ile son dönemde kişisel bilgisayar piyasasını etkilemeye başlayan işlemci sıkıntısını gidermek üzere iş birliği yapacak. Intel’in işlemci üretimi için Samsung ile çalışması da tarihte bir ilk. Bugüne kadar Intel tüm bileşenlerinin üretimini dahili tesislerinde gerçekleştirmişti.

Öte yandan, tesislerdeki kaynakların azalmasından dolayı Intel tabanlı anakartlarda kullanılan çipsetler için TSMC gibi diğer kaynaklar için arayış başlamıştı. Son olarak, Intel 14 nm işlemci tedariği konusunda Samsung’ta karar kılmış durumda.

Güney Koreli kaynaklara göre, iki şirket arasındaki görüşmeler bir süredir devam ediyordu. Hatta Samsung ile mini bilgisayarlar için işlemci olarak görev alacak Rocket Lake kod adlı mikro mimarili işlemcilerin üretimini de üstlenme konusunda anlaşıldığı bilgiler arasında. Bunların ise 2021’de çıkması planlanıyor.

İddialar, Samsung’un 14 nm Intel işlemcileri 2020 yılının dördüncü çeyreğinden itibaren üreteceği yönünde. Yani, Intel bu geçişin bir anda gerçekleşmesini istemiyor. Öte yandan, 14 nm üretim sıkıntısının çok daha ileri boyutta ve iş birliğinin daha ileri dönük olduğu söyleniyor.

Üretim için TSMC yerine Samsung’un seçilmesinde ABD-Çin arasındaki ticaret savaşının da etkili olabileceği tahmin ediliyor. Ayrıca, TSMC’nin AMD ile bağını da unutmamak gerek. Bu önemli hamle sonrasında neler olacağını bekleyip göreceğiz.

İlginizi çekebilir: 10. Nesil Intel 10 nm Ice Lake İşlemciler Duyuruldu