Anasayfa Haber Telegram 5.8 Kişi Eklemeyi Kolaylaştırıyor

Telegram 5.8 Kişi Eklemeyi Kolaylaştırıyor

Telegram 5.8

Telegram 5.8 güncellemesi iOS ve Android için sunuldu.

iOS ve Android için Telegram 5.8 sürümü ile kullanıcılarının kişi eklemesini ve yerel gruplar oluşturmasını oldukça kolay hale getiriyor. Ek olarak, grup ve kanal yöneticilerinin sahiplik haklarını başkalarına aktarması için sunulan seçenek de artık bu sorumluluktan sıkılanların imdadına yetişecek.

Telegram güncellemesi ile kişileriniz arasında olmayan birisi size mesaj attığında artık bu kişiyi telefon numarasını bilmeseniz bile kolayca üst taraftaki çubuktan kişi listenize eklemek mümkün. Ayrıca, bu kişiyle konuşmayı kesmek için bir engelleme butonu da aynı çubuğa eklenmiş durumda.

Telegram’ınıza eklemek istediğiniz biri veya birileri yakınınızdaysa da People Nearby (Yakınımdaki Kişiler) menüsü açıldığında herkes birbirine ait iletişim bilgisini kolayca edinebiliyor. Bu sayede tek tek herkes birbirine ayrı ayrı telefon numarası verme derdinden kurtuluyor. İster tek ister birçok kişiyi kolayca listenize ekleyebiliyorsunuz. Yerel gruplar adlı yeni özellik ile bir grup oluşturduğunuzda ise etrafınızdaki biri yine Yakınımdaki Kişiler bölümünden bu grubu görebiliyor. Telegram böylece ortak bir noktada olanların kolayca iletişime geçmelerini hedefliyor.

Daha önce bir kanal veya grup oluşturdunuz ama artık yönetimi ile uğraşmak istemiyor musunuz? Telegram buna da bir çözüm getiriyor. Artık grup sahipliğini başka bir kişiye atamanız mümkün. Bunun için Transfer Group Ownership (Grup Sahipliğini Aktar) seçeneğini kullanmak yeterli.

Diğer değişiklikler arasında ise bildirim istisnaları, sohbet açmak için Siri kısayolları, iOS için yenilenen tema seçici ve uygulama ikonunu değiştirme bulunuyor.

Güncelleme için hemen App Store ve Google Play Store platformlarını ziyaret edebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: WhatsApp Yanlış Kişiye Fotoğraf Göndermenin Önüne Geçecek