Anasayfa Haber Windows 10 için Yeni Windows Terminal Çıktı

Windows 10 için Yeni Windows Terminal Çıktı

Yeni Windows Terminal

Yeni Windows Terminal, ön izleme sürümü ile Microsoft  Store platformundaki yerini aldı.

Microsoft ilk olarak bu yılın başında gerçekleştirilen Build etkinliğinde Windows için yeni komut istemi uygulaması ile karşımıza çıkmıştı. Uygulama geleneksel komut (cmd) satırı, Powershell ve Linux için Windows Altsistemi (WSL) için yeni bir merkezi erişim noktası görevi üstleniyor. Son olarak yeni Windows Terminal, GitHub sonrasında kolay kurulum sunan ön izleme sürümü ile Microsoft Store platformundaki yerini almış durumda.

Yeni Terminal uygulaması çoklu sekme desteği, temalar ve geliştiriciler için özelleştirme işlevleri sunuyor. Tüm özelleştirme seçeneklerine erişmek içinse bir JSON dosyasının düzenlenmesi gerekiyor. Bunun sebebi ön izleme sürümünün henüz tüm işlevleri sunmuyor olması. Microsoft, JSON dosyasındaki ayarların ve anahtar bağlarının nasıl konfigüre edilebileceği konusunda detaylar da paylaşmış durumda. Bu bilgilere ise buradan erişebilirsiniz. Uygulama ayrıca, tam GPU tabanlı metin renderleme ve emoji de sunuyor.

Windows Terminal 1.0 yani final sürümü çıkış tarihi olarak kış aylarına işaret ediliyor. Yazılımı indirmek için bu adrese tıklayabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Windows 10 Mayıs 2019 Güncellemesi Yayınlandı