Anasayfa Haber Yeni OneDrive Personal Vault Özelliği İle Geldi

Yeni OneDrive Personal Vault Özelliği İle Geldi

OneDrive Personal Vault

OneDrive Personal Vault ile bulutta çok daha fazla koruma vaat ediliyor.

Microsoft, Personal Vault (Kişisel Kasa) gibi bazı yeni özellikler sunan yeni OneDrive hakkında duyuru yaptı. Depolama planları tarafında da önemli güncellemeler kullancıları bekliyor. Örneğin, aylık 9 TL olan temel plan artık 50 GB değil 100 GB verecek. Ek olarak, bundan böyle Office 365 depolama alanınızı da artırabiliyorsunuz.

Office 365 aboneleri 1 TB OneDrive depolamasına sahip olacak. Ayda 9 TL ödeyerek bunu 200 GB daha artırmak da mümkün. Hatta daha fazlasını ödeyerek 2 TB depolamaya bile sahip olunabilecek. Bu alandan yukarıya çıkmak içinse bir seçenek yok.

Yeni OneDrive Personal Vault adlı güvenlik özelliği ise erişim için güçlü doğrulama gerektiren korumalı bir alan olarak nitelendiriliyor. Bu alan sadece şifre korumalı bir klasör olmakla kalmıyor; iki aşamalı doğrulama, Microsoft Authenticator veya biyometrik kullanımı da tercih edilebiliyor. Burada depolanan tüm içerikler bulutta şifreleniyor ve sabit diskinize eş zamanlama yaparsanız da BitLocker ile şifreleniyor. Microsoft daha fazla koruma için akıllı telefonunuzda da şifrelemeyi aktif etmenizi öneriyor. Bu

İlk olarak Avustralya, Yeni Zelanda ve Kanada için sunulacak olan Personal Vault bu yılın sonuna kadar tüm kullanıcılara sunulmuş olacak.