Anasayfa Haber OPPO Ekran Altı Kamera Teknolojisini Duyurdu

OPPO Ekran Altı Kamera Teknolojisini Duyurdu

Oppo ekran altı kamera teknolojisi

Bir süredir gündemde olan OPPO ekran altı kamera teknolojisi sonunda resmi olarak tanıtıldı.

OPPO daha önceden belirttiği gibi ekran altı kamera teknolojisini MWC Shanghai Expo etkinliği kapsamında duyurdu. Peki, kızaklı kamera sistemlerini ve ekran deliklerini tarihe karıştıracak olan OPPO ekran altı kamera teknolojisi bizlere ne gibi yenilikler sunuyor?

Yeni ekran teknoloji sayesinde akıllı telefonlardaki ekran-gövde oranını maksimum seviyelere çıkartmayı hedefleyen OPPO, yeni ekran teknolojisinde özel bir şeffaf materyale yer verdiğini görüyoruz.

Dünyada bir ilk olarak piyasaya sürülecek olan bu teknoloji ilk bakışta her ne kadar karmaşık bir yapıda olsa da, OPPO’nun bu kısımda başarılı bir işe imza attığını söyleyebiliriz.

USC (Under Screen Camera) adı verilen modül sayesinde OPPO, bahsi geçen bu ekran teknolojisinde standart selfie kameralarına kıyasla daha büyük bir sensör kullandığını da belirtiyor. Bildiğiniz üzere, kamera sensörlerinin boyutu büyüdükçe elde edilen görüntü kalitesi de artıyor.

Aynı zamanda büyük kamera sensörü sayesinde ön kameradaki ışık kırılmalarını da önleyecek olan OPPO, ayrıca bu ekran teknolojisinin ekranın çalışma ve dokunma fonksiyonunu etkilemediğine de özellikle vurgu yapıyor.

Şimdilik, OPPO’nun yeni ekran teknolojisinin ilk olarak hangi modelde kullanılacağı bilinmiyor. Ancak, aktarılan bilgiler doğrultusunda bu modelin OPPO Find X2 olacağı tahmin ediliyor.

İlginizi Çekebilir: Microsoft ve Intel Huawei Yasağı Konusunda Geri Adım Attı