Anasayfa İş Çift Monitör Kurulumu ve ViewSonic Dual Arm Monitör Standı İncelemesi

Çift Monitör Kurulumu ve ViewSonic Dual Arm Monitör Standı İncelemesi

ViewSonic Dual ARM yani çift kollu monitör standını inceledik. LCD-DMA-002 ile çift monitör kurulumu yaptık ve kurulumda monitörlerimizi nasıl dizebileceğimize baktık.

Videomuzda dikey çift monitör, yatay çift monitör ve sırt sırta kurulum gibi örnekleri videomuzda görebilir, montaj işlemini adım adım uygulayabilirsiniz…

Günümüzde masamızda geçirdiğimiz vakit arttı, çift monitör kurulumları da verimlilik için büyük önem kazandı. Hatta yurtdışında standart oldu, Türkiye’de de ciddi şekilde yaygınlaştı. İster borsa verisi okuyun, ister çeviri yapın; video montajı yaparken, üretkenlik odaklı herhangi bir iş yaparken hatta internette bile gezerken bu çoklu kurulumlar daha verimli. Ayrıca da daha eğlenceli.

ViewSonic LCD-DMA-002 modeli “Çok Yönlü Çift Monitör Standı” olarak tanımlanıyor. Bu stand, iki monitörü tek stand ile ve ayarlanabilir şekilde kullanmak için tasarlanmış. Bu monitör standı iki hareketli kolu ile standart standların ötesinde çok esnek konumlandırma imkanı sunuyor. Monitörleri üst üste bile yerleştirebiliyorsunuz. Technopat’ta uzun zamandır monitör incelemelerinde bahsettiğimiz VESA standardındaki yuva sayesinde çoğu monitörü kullanmak mümkün. Bu video sayesinde hem sizlere VESA’nın kullanımını, hem çift monitör standının montajını, hem de ergonomik artılarını ve dikkat etmeniz gereken noktaları aktardık.

Bu montajda incelemesini yakında yayınlayacağımız kurumsal seri monitörleri kullandık: VG2755 ve VG2755-2K.

ViewSonic LCD-DMA-0002 Çok yönlü çift monitör standı inceleme tarihinde 1400-1500 TL fiyat aralığında piyasada satılıyor. Artıları sunduğu ergonomi, kazandırdığı yer ve kurulumunun aslında oldukça kolay olması. Eksileri ise monitörlerin ince ayarını yapmanın zaman alması, kafa sıkılığını ve gergi kuvvetini ayarlamak ince bir iş. Alttaki plastik parçanın kurulumda ilk başta sıkı olması da ses çıkarttı ancak bunu gevşetince sessiz çalışabildiğini anladık. Bir diğer dikkat etmeniz gereken nokta masa üzerinde ağırlığı bir noktaya doğru topluyorsunuz, masanız çok hafif ise bu tarz bir ağırlık merkezi sapması, masayı devirmemek için dikkatinizi gerektiriyor.