Anasayfa Haber Galaxy Watch Active 2 EKG İle Gelebilir

Galaxy Watch Active 2 EKG İle Gelebilir

Galaxy Watch Active 2 EKG

Galaxy Watch Active 2 EKG özelliği ile Apple Watch Series 4 karşısına çıkabilir.

Apple Watch Series 4 akıllı saatin önemli özelliklerinden birisi EKG olmuştu ve bunu sunabilen ilk akıllı saat ünvanını almıştı. EKG yani elektrokardiyografi, kalp kasının ve sinirsel iletim sisteminin çalışmasını incelemek üzere kalpte meydana gelen elektriksel faaliyetin kaydedilmesi olarak tanımlanıyor. Şimdi ise Samsung Galaxy Watch Active 2 EKG özelliği ile Apple’a rakip olmak niyetinde.

Geliştirme aşamasında olan cihazın arka planda periyodik olarak kullanıcının kalp atış hızını kontrol ederek atriyal fibrilasyon belirtilerini de tespit edip kullanıcısına herhangi bir sağlık riski olup olmadığını bildirecek bir özellik de sunacağı da iddialar arasında. Bu özelliğin de Apple Watch Series 4 ile sunulmuş olduğunu hatırlatalım. Ayrıca, düşme tespiti de kullanıcının düştüğü tespit edildiğinde acil yardım servislerini bilgi verecek. Tabii ki bu özelliklerin kesin gelip gelmeyeceğini cihaz resmen tanıtıldığında öğrenebileceğiz.

Şubat ayında tanıtılan Galaxy Watch Active ile benzer tasarıma sahip olacağı söylenen yeni akıllı saatin 40 mm ve 44 mm boyut seçenekleri sunacağı ve One UI kullanıcı arayüzünün yeni bir sürümü ile geleceği de iddialar arasında.

İlginizi çekebilir: Samsung, Yeni Galaxy Watch Active, Galaxy Fit Ve Galaxy Buds’ı Tanıttı