Anasayfa Makale En İyi 5 Android Batarya Sağlığı Uygulaması

En İyi 5 Android Batarya Sağlığı Uygulaması

Android Batarya Sağlığı

Sizler için derlediğimiz 5 Android batarya sağlığı uygulaması ile akıllı telefon bataryanız hakkında tüm detaylara erişebileceksiniz.

Akıllı telefon bataryaları her geçen gün daha gelişmiş halde karşımıza çıksa da daha fazla işlev sunulması ile batarya kullanımı da artış gösteriyor. Haliyle telefonunuzun şarjını bir anda bitmeye yakın bulabiliyorsunuz. Şarj etme alışkanlıkları ve ihmaller sonucunda bataryanızın ömründen de yemiş oluyorsunuz. Bu batarya aşınması başladığında ise artık telefonunuzdan eski performansı almanız mümkün olmuyor.

Peki, Android akıllı telefonunuzun bataryası ne durumda diye kontrol etmek ister misiniz? İşte, en iyi 5 Android batarya sağlığı uygulaması.

AccuBattery

Android kullanıcıları arasında en popüler olan batarya uygulamalarından birisi uzun zamandır AccuBattery olarak öne çıkıyor. Cihazınız şarj olurken gerçek zamanlı batarya durumu izleme, gerçek pil kapasitesini mAh cinsinden ölçme gibi işlevsel özellikler sunan uygulama, telefonunuzu aşırı şarj etmemeniz için de bir şarj alarmına da sahip.

Android Batarya SağlığıGoogle Play Store: AccuBattery (Ücretsiz – Reklam İçeriyor – Uygulama İçi Satın Alma İçeriyor)

Battery Doctor – Battery Life Saver & Battery Cooler

Battery Doctor da bir diğer beğenilen batarya uygulaması. Sadece batarya sağlığı izleme verisi sunmakla kalmayan uygulama, istatistikleri kontrol ederken telefonunuzu soğuttuğunu da iddia ediyor. Arka plandaki uygulamaları temizleme ile senkronizasyon özelliklerini beklemeye alma gibi özellikleri ile uygulama, telefon şarjınızın daha verimli olmasına ve cihazınızın ısınmamasına yardımcı oluyor. Uygulama ücretsiz ancak reklam içeriyor.

Android Batarya SağlığıGoogle Play Store: Battery Doctor (Ücretsiz – Reklam İçeriyor)

Kaspersky Battery Life: Saver & Booster

Batarya sağlığını izleme ile birlikte batarya ömrünü koruma ve uzatma odaklı Kaspersky Battery Life: Saver & Booster bunu verimli bellek yönetimi sayesinde başarıyor. Bu özelliği kapatmak veya bazı uygulamaları beyaz listeye alarak arka planda çalışan uygulamaları dert etmekten kurtuluyorsunuz.

Android Batarya SağlığıGoogle Play Store: Kaspersky Battery Life: Saver & Booster (Ücretsiz)

Battery

Batarya tasarrufçusu olarak da çalışan Battery her zaman, her yerde bataryanızın oyun oynamak, bir film izlemek ya da internette gezinmek için yeterince şarjı olup olmadığı konusunda sizi bilgilendirebiliyor. Bataryanız hakkında detaylı bilgilere de ulaşabiliyorsunuz.

Android Batarya SağlığıGoogle Play Store: Battery (Ücretsiz)

GSam Battery Monitor

Bataryanız hakkında detaylı istatistikler de sunan GSam Battery Monitor, ilk şarj döngüsü sonrasında batarya ve kullanım detaylarını sağlıyor. Ayrıca hangi uygulamaların en fazla batarya tüketimi yaptığını da detaylı bir şekilde öğrenebiliyorsunuz.

Android Batarya SağlığıGoogle Play Store: Battery (Ücretsiz – Reklam İçeriyor)

Android batarya sağlığını korumak için ipuçları

Android akıllı telefonunuzun batarya sağlığını korumak için birkaç konuya da ayrıca dikkat etmeniz gerekiyor:

  • Telefonunuzu kullanmazken veri trafiğini kapatın.
  • Kullanmadığınız uygulamaları temizleyin.
  • Şarj olurken telefonunuzu kullanmayın.
  • Üretici onaylı aksesuar ve şarj aksesuarları kullanın.
  • Aşırı şarj etmeyin.