Anasayfa Haber Mozilla Ücretli Reklamsız İnternet ve VPN Servislerini Test Ediyor

Mozilla Ücretli Reklamsız İnternet ve VPN Servislerini Test Ediyor

Mozilla Ücretli

Mozilla ücretli reklamsız internet ve VPN servisleri için kullanıcıların nabzını yoklama başladı.

Mozilla son dönemde internet için alternatif fonlama yöntemleri bulmak üzere çalışıyor. Bu anlamda diğerlerine karşı yalnızca büyük şirketlere fayda sağlayan reklamlar değil, aynı zamanda kullanıcı gizliliği ve çevrimiçi deneyimi tehlikeye atan reklamlar için de alternatif oluşturulmak isteniyor. Mozilla ücretli reklamsız internet ve VPN servisleri için gerçekleştirdiği testler ile önemli bir adım atma hazırlığında.

Aylık 4.99 dolar karşılığında reklamsız bir internet deneyiminin desteklendiği yeni web sayfası ile Mozilla’nın planları gün ışığına çıkmaya başladı. Sayfanın şu an için talebi görmek üzere bir anket niteliğinde olduğunu belirtelim. Bu yöntem ile kullanıcılar web sitelerini ve içerik üreticilerini rahatsız edici reklamlar olmaksızın destekleyebilecekler. Aylık ödemenin doğrudan kullanıcı tarafından ziyaret edilen web siteleri ile paylaşılacağının altı çizilirken, sitelerin daha iyi kullanıcı deneyimi sağlanarak daha fazla para kazanabileceği ifade ediliyor.

Reklamlardan azaltılması dışında makalelerin sesli sürümlerine erişebilecek, cihazlarınız arasında sık kullanılanlar senkronize edebilecek ve okumalarınıza herhangi bir cihazdan kaldığınız yerden, isterseniz sesli sürüme geçiş yaparak devam edebileceksiniz.

Mozilla bir VPN servisi için de hazırlık yapıyor. Yine ücretli olacak bu seriş için aylık 4.99, 9.99 ve 12.99 dolar gibi fiyatlandırmalar yapılmış. Servis ile bir VPN hizmetinden beklenebilecek her şey kullanıcılara sunuluyor.

Bu servislerin tüm kullanıcılar için ne zaman sunulacağı konusunda henüz bir açıklama yok. Öte yandan, aylık ücretle reklamsız internete kullanıcıların ne kadar sıcak bakacağı merak konusu.

İlginizi çekebilir: Mozilla Ücretli Firefox Sürümü Planlıyor