Anasayfa Haber Polarize Işık OLED Ekran Verimliliğini 2 Kat Artırabilir

Polarize Işık OLED Ekran Verimliliğini 2 Kat Artırabilir

Polarize Işık OLED Ekran

Araştırmacılar, OLED ekran verimliliğini 2 kat artıracak polarize ışık teknoloji konusunda ilerleme kaydetti.

Imperial College London Fizik ve Kimya Bölümü araştırmacıları yeni türde bir OLED geliştirdi. Bu yeni OLED ışığı, ışığın parlamasını önleyen filtreleri eş geçecek şekilde polarize edebiliyor. Böylece polarize ışık, OLED ekran verimliliği ile daha parlak ve daha iyi kontrast sunarken aynı zamanda daha iyi batarya ömrü sağlıyor.

İlginizi çekebilir: Rusların Hipersonik Füzesinde Üretim Sıkıntılı

Akıllı telefonların genellikle en çok enerji kullanan donanımları ekran panelleri oluyor. Hatta batarya süresini uzatmak için çoğu zaman ekran parlaklığının düşürülmesi bir çözüm olarak kullanılıyor. Akıllı telefon ekranları ve pek çok diğer ekran dış kaynaklardan gelen ışığı kesmek üzere parlama önleyici filtreler kullanıyor. Bu sayede ekrandaki içeriğin daha görülebilir olması sağlanıyor ancak bunun yan etkisi ise panelden gözünüze gelen ışığın neredeyse yarısının filtrelenmesi oluyor. Bu da ekranınızın yeterinde parlak görünmemesine ve üretilen ancak görülmeyen ışığın pil ömrünü harcamasına neden oluyor.

Kullanıcıların yeni türde OLED’teki parlaklık değişimini fark etmeyeceği ancak pilin daha uzun süre dayandığını fark edeceği ifade ediliyor. Teknolojinin sadece telefonlarla kısıtlı kalmayacak olmasına da vurgu yapılıyor. Televizyon ve tabletler de bu yeni OLED’in olanaklarından faydalanabilecek.