Anasayfa Haber Ajan Smith 25 Milyon Android Cihaza Bulaştı

Ajan Smith 25 Milyon Android Cihaza Bulaştı

Ajan Smith

Ajan Smith adlı zararlı yazılım 25 milyon Android cihaza yayıldı.

Tespit edilen yeni bir zararlı yazılımın, kullanıcılar farkında olmadan 25 milyon Android cihazı etkilediği belirtiliyor. Aslında Ajan Smith’in daha önce tespit edilmiş olan bir mobil zararlı yazılımın yeni varyasyonu olduğunu belirtelim.

Üçüncü parti bir uygulama mağazası olan 9Apps üzerinden yayıldığı belirtilen zararlının daha çok Asyalı kullanıcıları hedef aldığı görülüyor. Öte yandan, ABD ve İngiltere’den de yüksek sayıda etkilenen olduğu paylaşılıyor. Yazılımın yaşam döngüsünün ise üç aşamadan oluştuğu açıklanıyor.

Bunlar; damlalık (dropper) olarak tabir edilen uygulamanın kurbanı gönüllü olarak kuruluma sevk etmesi, yine bu tarz bir uygulamanın otomatik olarak şifre çözerek kendi ana zararlı yazılım APK dosyasını kurması ve son olarak da kötü amaçlı yazılımın cihazda yüklü uygulama listesini çıkarması şeklinde sıralanıyor.

Bu zararlı yazılımla bağlantılı uygulamalar konusunda Google’ın bilgilendirildiği ve tehlikeli uygulamaların hemen Google Play Store’dan kaldırıldığı vurgulanıyor.