Anasayfa Haber Sinemia Yeni Sinema Yasası Nedeniyle Faaliyetlerini Durdurdu

Sinemia Yeni Sinema Yasası Nedeniyle Faaliyetlerini Durdurdu

Sinemia

Sinemia, yeni sinema yasası nedeniyle faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

Son dönemlerde bir hayli sıkıntılı bir dönemden geçen Sinemia’nın Türkiye’deki faaliyetlerini durdurup durmayacağı bir hayli tartışılıyordu. Tüm bu tartışmalar devam ederken sessiz sedasız bir şekilde App Store‘dan kaldırıldığını gözlemlediğimiz Sinemia, bugün beklenen kararını açıkladı ve faaliyetleri sonlandırdığını kamuoyuna duyurdu.

Şirket tarafından yayınlanan bilgilendirme mektubuna göre, şirketin faaliyetlerini durdurmasındaki en büyük etken Türkiye’deki yeni sinema yasası ve ABD pazarındaki elde edilen kötü mali olarak gösteriliyor.

Bugünden itibaren tüm hesaplarını askıya aldığını açıklayan şirket, uzun süreli üyelik alan kullanıcılarını ise paralarını nasıl geri alacağı konusunda da bilgilendirdi. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, uzun süreli üyelik alan kullanıcıların bankalarına müracaat etmeleri ve hizmet alımını sürdüremediklerine yönelik kayıt oluşturmaları gerekiyor.

Konuyla ilgili yapılan resmi açıklamadan bir bölümü ise hemen aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Sinemia’nın Açıklaması

Amerika’dan çekilme sırasında Türkiye’de de bazı finansal ve teknik sorunlar yaşıyor olsak da bu sorunların teknik kısmını kısa süre içerisinde çözüme kavuşturduk, fakat Türkiye’de 4 yılı aşkındır, her yıl yüksek büyüme ile sürdürdüğümüz girişimimizin kontrolümüz dışında değişen sektör dinamiklerinden büyük ölçüde etkilenmesinin önüne maalesef ki geçemedik.

Türk pazarında şirketimiz için en yıkıcı gelişme, şüphesiz 7163 sayılı kanunun yasalaşmasıdır. Amerika’dan çekilme kararımız ile aynı döneme denk gelen bu durum, sinema salonlarından toplu bilet alarak sinema severlerin daha fazla sinemaya gitmesini sağlayan Sinemia için bu indirimlerin tamamen son bulması ve hatta yasa yürürlüğe girmeden 4 ay önceden başlamak üzere sektör tarafından bu indirimlerin tüm paydaşlar için kaldırılmasına yol açarak şirketimizin temel iş modelini kaçınılmaz olarak uygulanamaz hale getirmiştir. Sinemia olarak son dönemde katkı payı gibi modeller tasarlayarak bu indirimli abonelik modelini devam ettirmeyi mümkün kılacak bir çözüm geliştirmeye çalışsak da yasanın getirdiği yeni şartların önüne geçmeyi başaramadık.

İlgili yasanın değişmesi, toplu bilet alımlarında indirimin tekrar gündeme gelmesi veya belirli teknolojik altyapılar kontrolünde girişimlere verilecek istisnalar olması durumunda, Sinemia üyeliklerini tekrar sunmaya başlayabileceğimizi biliyoruz.

Fakat, mevcut durumda her türlü fikri denememize ve tüm uğraşlarımıza rağmen bu hizmeti artık sürdüremiyoruz. Bu sebeple, büyük bir üzüntüyle, yeni yasanın yürürlüğe girdiği 1 Temmuz 2019 tarihi itibariyle Sinemia üyelik satışlarını durdurduğumuzu, aynı tarih itibariyle Sinemia tarafından herhangi bir üyelik satışı yapılmadığını ve şirketimizin indirimli sinema biletlerini yasa nedeniyle temin edemiyor olması nedeniyle bugünden itibaren de tüm Sinemia üyeliklerinin askıya alındığını duyururuz.

Şirket tarafından yapılan açıklamanın devamına bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

Sinemia Nedir?

Sinemia, üyelerine sınırsız sinema bileti sağlayan özel bir sinema kulübüdür. Lokasyon bazlı teknolojileri ve ön kademeli banka kartı sistemleri ile entegre eden sistem, Türkiye menşeli bir şirket olarak karşımıza çıkıyor.

İlginizi Çekebilir: Güney Kore Dizilerini Sevenler Hackerların Hedefinde!