Anasayfa Haber AMD Radeon RX 5600 Özellikleri Ortaya Çıktı

AMD Radeon RX 5600 Özellikleri Ortaya Çıktı

AMD Radeon RX 5600 özellikleri

Navi 14 mimarili AMD Radeon RX 5600 özellikleri, isabetli tahminleriyle tanınan Komachi tarafından sızdırıldı.

Geçtiğimiz hafta Radeon RX 5700 serisi ekran kartlarını piyasaya sunan AMD, şimdi de daha uygun fiyatlı modelleriyle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bu doğrultuda yapılan sızıntıyla beraber AMD Radeon RX 5600 özellikleri ortaya çıktı. Komachi adlı bir Twitter kullanıcısı tarafından servis edilen bilgilere göre, RX 5600 serisinin teknik özellikleri bakımından RX 5700 serisinin bir sınıf altında konumlandırılacağını görmekteyiz.

Bildiğiniz üzere AMD, RX 5700 serisinde 7 nm Navi 10 mimarisine yer vermişti. Fakat, yeni nesil ekran kartıyla beraber GPU kısmında bir takım değişikliklere imza atacağı belirtilen AMD’nin bu kısımda 7 nm’lik Navi 14 mimarisine yer vereceği iddia ediliyor.

Bunun yanı sıra Komachi, AMD’nin yeni nesil ekran kartının grafik işlemcisinin 24 işlem ünitesine ve 1536 işlem çekirdeğine ev sahipliği yaptığına da özellikle vurgu yapıyor. Bununla birlikte, AMD’nin yeni nesil ekran kartının 4GB GDDR6 grafik belleği ile geleceğini belirten Komachi, aynı zamanda RX 5600’ün 1.9 GHz frekans hızında çalıştığını da belirtiyor.

Konuyla ilgili yayınlanan raporlarda, aynı zamanda AMD’nin RX 5600 serisinin fiyat ve performans bakımından GeForce GTX 16 serisine doğrudan rakip olarak piyasaya sürüleceği de tahmin ediliyor. Son olarak, tüm bunların şimdilik bir sızıntıdan ibaret olduğunu ve konuyla ilgili AMD yetkilileri tarafından henüz resmi bir açıklamanın yapılmadığını da belirtmekte yarar var.

İlginizi Çekebilir: AMD Ryzen 7 3700X İşlemci İncelemesi