Anasayfa Haber ASUS NAVI Ekran Kartlarını Piyasaya Sürmek İçin Hazırlanıyor

ASUS NAVI Ekran Kartlarını Piyasaya Sürmek İçin Hazırlanıyor

ASUS, AMD’nin referans tasarımına sahip NAVI ekran kartlarına ek olarak, özel tasarım ekran kartlarını piyasaya sürecek.

ASUS, EdgeUp‘taki bir blog yazısında AMD’nin NAVI mimarisini kullanan RX 5700 ve RX 5700 XT grafik yongaları için kendi tasarladığı ekran kartlarını da piyasaya süreceğini doğruladı. Daha fazla detay için Ağustos ortasını beklememiz gerekiyor.

“Yeni Radeon kartlarının üzerinde bazı ayarlama ve düzenlemeler yapmayı, onları kendi soğutucularımızla donatmayı planlıyoruz. Daha fazla detay için Ağustos ortasını bekleyin.”

Ekran kartı piyasası genellikle üçüncü parti üreticilerin ürünlerinden meydana geliyor. Örneğin, AMD kendi ekran kartlarını üretmek yerine sadece grafik yongası üretiyor. Daha sonra bu yongları ASUS ve MSI gibi üçüncü parti firmalara satıyor. Bu firmalar da aldıkları yongalara ve o yongaların tasarım dökümanlarına göre kendi ekran kartlarını üretiyor.

Üçüncü parti firmalar başlangıçta genellikle AMD ve Nvidia tarafından onlara verilen referans tasarımı kullanarak ekran kartlarını hızlıca piyasaya sürme yoluna gidiyor. İlk satışların ardından özel tasarım ekran kartları piyasaya sürülüyor. Bu kartlar genelde daha güçlü soğutucularla geliyor ve önceden hız aşırtması yapılmış halde oluyor. Haliyle referans tasarımdan daha verimli oluyorlar.