Anasayfa Makale İncelemeler Honor 8S İncelemesi

Honor 8S İncelemesi

Giriş seviyesi bir akıllı telefon olan Honor 8S modelini bu videomuzda detaylı bir şekilde inceliyoruz.

ÖTV’nin artışı, döviz kuru ve daha birçok sebepten ötürü 1500 TL’ye kadar olan giriş seviyesi ülkemizde son zamanlarda iyice popüler hale gelmeye başladı. Kullanıcılar 1000 – 1500 TL arası fiyat segmentinde çift kamera, parmak izi okuyucu, hızlı işlemci ve akıcı oyun oynatabilme özellikleri arıyor. Peki, Honor 8s bu beklentileri karşılayabiliyor mu?

Honor 8s sadece yeşil renkli bir kutu ile geliyor. Kutu üzerinde Telefonun fotoğrafı ve temel özellikler dışında önemli bir ayrıntı bulunmuyor. Kutunun içersinde ise sırasıyla kullanım klavuzu ve SIM iğnesinin yer aldığı karton, Honor 8S, MicroUSB şarj kablosu ve 5V – 1A’lık şarj aleti yer alıyor. İnceleme için gönderilen örnek cihazların kutusundan kulaklık çıkmıyor ama satışta olan telefonlarda kutu içeriğinde kulaklık da yer alıyor.

Honor 8S Tasarımı

Kasasında plastik ve cam kullanılan telefon 5.71 inçlik bir ekran paneli kullanıyor. 147.1 mm uzunluğa, 70.8 mm genişliğe ve 8.5 mm kalınlığa sahip. Benzer fiyat aralığındaki rakiplerine kıyasla biraz daha kalın olmasına rağmen 146 gram ağırlığa sahip. Ayrıca yan çerçeveleri sayesinde tek elle kullanıma çok uygun bir cihaz. Altın sarısı, mavi ve siyah renk seçenekleri ile satışta olan Honor 8S, arka kapağında iki farklı plastik katman kullanıyor. Kapağın sol yanındaki 2 santimetrelik alanda düz bir yüzey bulunuyor. Kamera, LED flaş ve Honor logosu burada konumlandırılmış. Boş olan sağ kısımdaysa dokulu bir yüzey kullanılmış. Plastik malzemeden üretilen bir telefon olmasına rağmen, Honor 8S’in arka kapağındaki doku farkları son derece şık düşünülmüş detaylar.

Honor 8S’in yüzde 84.6 ekran kasa oranı bulunuyor. Damla çentikli bir model olmasına rağmen oranın yüzde 85’lerin altına inmesinin en büyük sebebi alt çerçevenin 1 santimetre olması. Bu çevrenin hemen üzerinde kapasitif kontrol butonlarını da eklediğinizde ekran alanı çerçevesiz bir telefona göre hayli düşüyor.

Telefonun altında sırasıyla mikrofon, MicroUSB bağlantı noktası ve hoparlör ızgarası yer alıyor. Sol tarafta microSD kart ve SIM yuvası bulunurken, sağ tarafta ses kontrol butonu ve güç düğmesi yer alıyor. Telefonda parmak izi okuyucu sensöre yer verilmezken, 3.5 mm jak girişi üst kısma yerleştirilmiş.

Honor 8S’te herhangi bir IP sertifikası bulunmuyor bu yüzden su sıçramaları ve toza karşı telefonu korumanız şart.

Honor 8S Ekran ve Arayüz

Honor 8S’te 5.71 inçlik 720 x 1520 piksel çözünürlüğe sahip LCD ekran kullanılmış. Bu ekran 295 ppi piksek sıklığına ve 19:9 ekran oranına sahip. Honor bu modelde kullanılan ekranı FullView Dewdrop Display olarak adlandırılıyor. Ekran deneyimimiz hem oyunlar tarafında hem de medya oynatma tarafında tatmin edici sonuç vermeyi başardı. Kontrast değerleri OLED ekranlar kadar keskin olmadığı için LCD ekran olduğu için gün ışığında Honor 8S’i kullanmak bazen sorun olabiliyor ama genel kullanımda segmentine göre başarılı bir performans sunuyor.

EMUI 9.0 lite arayüzü standart versiyona göre hafifletilmiş bir sürüm olduğu için Honor 8S’in donanımı bu işletim sistemini akıcı bir şekilde kullanmanızı sağlıyor. Benzer özellikler sunan lite sürüm, geçişler ve kaynak yönetimi noktasında telefonun hızlı çalışabilmesi için gereken ayarlamaları yapıyor.

Honor 8S Donanım ve Performans

Honor’ın yeni giriş seviyesi modeli Mediatek Hellio A22 işlemcisinden güç alıyor. A22 işlemcisi pratikte uygun fiyatlı akıllı telefonlara gelişmiş kamera özellikleri, geniş bağlantı seçenekleri ve yapay zeka sunmayı amaçlıyor. İşlemci içerisinde bulunan yapay zeka birimi yüz tanıma ile telefonun kilidinin açılmasını, akıllı fotoğraf albümü ve tek kameralı telefonlarda bokeh efektinin verilmesini sağlıyor.

Hellio A22 şlemcisi ARM tabanlı 4 adet Cortex A53 verimlilik çekirdeğinden oluşuyor. Bu çekirdeklerin maksimum saat hızları 2.0 GHz. Yine bu işlemcide 4 GB’ye kadar LPDDR3 RAM veya 6 GB’ye kadar LPDDR4x RAM kullanılabiliyor. Bizim test ettiğimiz Honor 8S’te ise 2 GB RAM bulunuyor. İşlemci içerisinde kullanılan IMG PowerVR yongası da grafik arabirimini oluşturuyor.

Bu işlemciyle beraber farklı bağlantı seçenekleri de kullanıcılara sunuluyor. 4G bağlantılarını destekleyen telefon, Wi-Fi 802.11 ile 2.4 GHz. Ağlara katılabiliyor. Bu fiyat segmentinde 5 GHz. Wi-Fi bağlantısı görmek isterdik ama ne yazık ki kullanılan işlemci 5 GHz’a destek vermiyor. Bluetooth 5.0 da yine telefonun dikkat çeken özellikleri arasında yer alıyor.

Elbette bunlar her zaman olduğu gibi kağıt üzerindeki veriler. O zaman gelin hem normal modda hem de performans modunda Honor 8S’e uyguladığımız test sonuçlarını görelim.

PCMark Work 2.0: 4.211 – 4.249
Geekbench 4: 840/2482
AnTuTu Benchmark: 63.968 – 64.234
AnTuTu CPU: 30.269 – 30.230
AnTuTu GPU: 8.549 – 8.592
3D Mark Ice Storm Extreme: 5.729 – 5.726
3D Mark Sling Shot: 404

Honor 8S Kamera Özellikleri

Honor 8S modeli 13 Megapiksel çözünürlüğe sahip f/1.8’lik tek kamera kullanıyor. f/1.8 diyafram değeri bu fiyat segmentinde bir telefon için son derece yeterli. Diğer yandan çektiğiniz fotoğraflarda çözünürlük değeri 4208 x 3120 olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca Honor 8S’te tek renkli flaş kullanılmış. 8S Kamera özellikleri ve kamera modları son derece makul bir akıllı telefon olmuş.

Bu kamera her ne kadar düşük ışıkta iddialı görünse de, çektiğimiz görüntülerde çok iyi sonuçlar elde edemedik. Honor veya Huawei’nin bir üst segmentinde gördüğümüz Gece modunun olmaması önemli bir eksi olarak karşımıza çıkıyor. Telefonla 13 MP, 10 MP ve 8 MP fotoğraflar çekebiliyorsunuz. Bu çözünürlüklerin her birinde farklı bir görüntülenme modu bizleri karşılıyor.

Ana sensör sayesinde fotoğraflarınızda bokeh efekti alabiliyorsunuz ama telefonda herhangi bir portre modu bulunmuyor. Odak alanını kendiniz değiştirerek fotoğraflarda derinlik algısı oluşturabiliyorsunuz. Honor 8S’in hem arka hem de ön kamerasında güzellik modu bulunuyor. Bu güzellik modu yapay zekanın kullanıldığı alanlardan biri ve çektiğiniz fotoğraflarda büyük ölçüde düzenlemeler yapılıyor. Telefonun kamera yazılımında otomatik HDR bulunmuyor ve HDR fotoğraf çekmek istediğinizde yazılımda bulunan “Diğer” sekmesine girerek HDR modunu seçmeniz gerekiyor.

5 Megapiksel çözünürlüğe sahip f/2.2 ön kamera sensörü yüzünüzle telefonunuzun kilidini açmanızı sağlıyor. Yüzünüzü kısa bir süre içinde tanılayan bu sensör, kolayca yüz kaydınızı yapıyor ve telefonu bu şekilde kullanmaya başlıyorsunuz.

Honor 8S Batarya Performansı

Honor 8S’te 3020 mAh kapasiteli bir batarya kullanılıyor. İşlemcinin düşük enerji tüketimi ve kaynakların düşük tutulması sayesinde iyi bir pil ömrü alabiliyorsunuz. Yaptığımız PC Mark Batarya testinde 6 Saat 55 dakika alan 8S, bu batarya performansıyla daha önce incelediğimiz birçok amiral gemisi veya orta segment telefona yaklaşabiliyor.

Honor 8S fiyatı ise 1.399 TL olarak belirlenmiş durumda.