Anasayfa Haber Ubuntu 18.10 Cosmic Cuttlefish İçin Yolun Sonuna Gelindi

Ubuntu 18.10 Cosmic Cuttlefish İçin Yolun Sonuna Gelindi

Ubuntu 18.10 Cosmic Cuttlefish

Ubuntu 18.10 Cosmic Cuttlefish için sona gelinirken yükseltme yapmanın tam zamanı.

Canonical, Temmuz ayı başında Ubuntu 18.10 Cosmic Cuttlefish sürümünün ömrünü tamamladığını duyurmuştu. 18 Temmuz Perşembe günü dağıtıma verilen destek kesilecek. Yani son sürüme yükseltme yapmanın tam zamanı diyebiliriz.

Ömrünün sonuna gelmesiyle Cosmic Cuttlefish dağıtımı bundan böyle güvelik güncellemeleri almayacak. Bu anlamda güvenliğine önem veren kullanıcıların artık yamalanmayacak bir sisteme devam etmesini pek önermiyoruz. Ubuntu 18.10’dan taşınmak isteyenlerin ise 2 seçeneği bulunuyor. Bunlardan ilki daha güncel tarihli bir Ubuntu sürümü için temiz kurulum yapmak ya da eski sürümü kaldırmadan üzerine yükseltme yapmak. Yükseltme yapmak ise tabii ki en kolayı. Mevcut güncellemelerden birisini kurduktan sonra yükseltme tuşuna basarak yazılım güncelleme aracını çalıştırabilirsiniz. Genel olarak yükseltme sırasında sorun yaşanmasa da önemli verilerinizi yedeklemekte fayda var.

Mevcut en güncel sürüm ise GNOME masaüstünün en yeni sürümünü ve yeni kernel çekirdeğini sunan Ubuntu 19.04 Disco Dingo. Bir sonraki güncelleme ise Ekim ortasında gelecek olan Ubuntu 19.10 Eoan Ermine olacak.

İlginizi çekebilir: Ubuntu 19.04 Disco Dingo Çıktı