Anasayfa ESET İsrailli Hacker’ın Avrupalılardan 1.7 Milyon Dolar Çaldığı İddia Ediliyor

İsrailli Hacker’ın Avrupalılardan 1.7 Milyon Dolar Çaldığı İddia Ediliyor

İsrailli hacker Eliyahu Gigi’nin Avrupalı kullanıcılardan 1.7 milyon dolar değerinde kripto para çaldığı belirtiliyor.

İsrailli bir hacker, çeşitli kripto para birimlerinde toplamda 1.7 milyon dolarlık hırsızlıkla ilişkili olarak oldukça kabarık bir suç listesiyle karşı karşıya. 31 yaşındaki Tel Avivli Eliyahu Gigi adlı şahsın başta Belçikalı, Alman ve Hollandalılar olmak üzere birçok yabancıdan Bitcoin, Ethereum ve Dash çaldığı belirtiliyor. Gigi’ye yöneltilen suçlamalar arasında ise; hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, sahte belge kullanma, para aklama ve gelir vergisi suçları bulunuyor.

Haberlere göre Gigi, suç faaliyetlerinin yürütülmesini ve kurbanlarının dolandırılmasını sağlayan web siteleri ile bir suç girişimi yönetiyordu. Bu web sitelerinden dağıtılan yazılım kurbanların bilgisayarlarına bulaşıyor ve kripto para çalıyordu. Yazılımın bunu nasıl yaptığı ise detaylandırılmıyor. Kurbanların bu yazılıma kullanıcı adını ve şifresini girmesi sonrasında, Gigi dijital cüzdanlardan yüzlerce kripto para çalabiliyordu.

Bu yılın başlarında kardeşi ile birlikte tutuklanan bilgisayar korsanının sadece Bitcoin olarak 100 milyon dolar çaldığına inanılıyordu. Öte yandan, soruşturma sonrasında çalınan miktarın 1.7 milyon dolar olduğu ortaya çıktı. Gigi’nin kardeşinin daha sonra serbest bırakıldığını da not olarak düşelim. Eliyahu Gigi de bu suçlamalardan dolayı henüz mahkum edilmedi.

Bitcoin’in değer kazanmasıyla kripto para cüzdanlarının güvenliği sağlamak çok daha önemli hale geldi. Geçtiğimiz dönemde Google Play üzerindeki kripto para cüzdan uygulamalarını inceleyen ESET araştırmacıları, Coin Wallet başta olmak üzere birçok sahte uygulamaya denk geldiler. Bu uygulamalar insanlara güvenli bir cüzdan vaat ediyor olsa da, uygulamayı kullananlar kendilerini saldırganlara karşı açık hedef olarak buluyor.

İlginizi çekebilir: E-Posta Hesapları Üzerinden Yayılan Oto Gönderici Tehlike Saçıyor