Anasayfa Haber Xiaomi, POCO Markasının Kapısına Kilit Vurabilir

Xiaomi, POCO Markasının Kapısına Kilit Vurabilir

Xiaomi POCO

İddialara göre Xiaomi, Pocophone F1 ile büyük çıkış yapan POCO markasını sonlandıracak.

Xiaomi çatısı altında yer alan POCO, Ağustos 2018 tarihinde piyasaya sürdüğü ilk akıllı telefonu Pocophone F1 ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Öte yandan, bu tarih sonrasında marka hakkında pek fazla şey duymadık.

Sessizliğin halen sürüyor olmasının iyiye işaret olmadığının farkında olan analistler, POCO markasının geleceği için endişeli. IDC analisti Navkendar Singh, Hindistan’da bütçe dostu Redmi K serisinin sunulması ile birlikte POCO serisi için sona gelindiğini paylaştı.

POCO F1 ile beraber İlk defa Qualcomm Snapdragon 845 işlemcinin 300 dolar altı bir akıllı telefonda yer alması önemli bir hamle olmuştu. Redmi için de yeni Redmi K20 serisinde benzer bir strateji izleniyor. Bu seride de Snapdragon amiral gemisi işlemciler daha bütçe dostu modellerde kendisine yer buluyor.

POCO’nun marka müdürü Jai Mani’nin şirketten ayrılması ise sona gelindiğinin en büyük kanıtları arasında yer alıyor. Xiaomi ise hala hiçbir şeyin değişmediğini ve işlerin aynı şekilde devam edeceği yönünde açıklama yapmayı sürdürüyor. Bakalım, bu iddiaların önünü kesecek yeni bir model gelecek mi?

İlginizi çekebilir: Xiaomi Redmi K20 Pro Fiyatı ve Özellikleri