Anasayfa Haber Google Fotoğraflar 1 Milyar Kullanıcıya Ulaştı

Google Fotoğraflar 1 Milyar Kullanıcıya Ulaştı

Google Fotoğraflar 1 Milyar

Google Fotoğraflar, 4 yılda 1 milyar kullanıcı sayısına ulaştı.

Google, 4 yılın ardından Google Fotoğraflar adlı fotoğraf paylaşma ve depolama servisinin 1 milyar kullanıcıya ulaştığını duyurdu. Böylece Fotoğraflar şirketin Android, Chrome, Gmail, Google Drive, Google Haritalar, Google Arama, Google Play Store ve YouTube sonrasında 1 milyar barajını geçen 9. ürünü oldu.

İlk olarak 2015 yılı ortasındaki Google I/O geliştirici konferansında duyurulan servis, Google Plus servisinin fotoğraf özelliklerinin yerine geçmişti. Ücretsiz olan servis, 16 MP fotoğraflar ve 1080p çözünürlükte videolar için sınırsız depolama ile öne çıktı. Android akıllı telefonlara ön yüklü olarak gelmesiyle de kullanıcı tabanını hatırı sayılır şekilde genişletti. Bu arada Gmail’in 1 milyar barajını aşmasının 12 yıl, Facebook ve Instagram’ın ise 8 yıl sürdüğünü ufak bir not olarak düşelim.

Son olarak şirket, Android için sadece 10 MB boyutundaki Gallery Go uygulamasını da kullanıcılarına sunmuş durumda. Uygulama kullanıcıların fotoğraflarını çevrimdışı olarak yönetmesini ve kişilere, belgelere ya da yerlere göre otomatik olarak sıralamasını sağlayabiliyor.

İlginizi çekebilir: Google Servislerine Alternatif Ürünler