Anasayfa Haber 23 Milyon Kredi Kartı Bilgisi Dark Web’de Satılıyor

23 Milyon Kredi Kartı Bilgisi Dark Web’de Satılıyor

23 Milyon Kredi Kartı

Dark web üzerinde 2019 yılının ilk 6 ayında en az 23 milyon kredi kartı bilgisi satışa çıktı.

İllegal aktivitelerin yuvası olan dark web üzerinde şimdi de çalıntı 23 milyon kredi kartı bilgisinin satışa sunulduğu ortaya çıktı. Siber tehdit istihbarat (CTI) organizasyonu Sixgills tarafından sunulan rapor ile ortaya çıkan duruma göre, bu yılın ilk 6 ayında 23 milyondan fazla kredi kartı bu kontrolsüz ortamda satışa çıktı.

Çalınan kart bilgilerinin yüzde 64 ile büyük çoğunluğunun ABD merkezli olduğu belirtiliyor. İngiltere ise yüzde 7.4 ile ikinci konumda. En az çalıntı kart verisi ise yüzde 0.0014 oranla ve sadece 314 kartla Rusya’ya ait. Ek olarak, çalınan kartların yüzde 57’sinin Visa, yüzde 29’unun MasterCard ve yüzde 12’sinin ise American Express olduğu da diğer bilgiler arasında.

Satışa sunulan kart detaylarının ise sadece 5 dolar karşılığında bile alınabileceği paylaşılıyor. Kart numarası ve güvenlik kodu (CVV) bilgisi olan kartların çevrimiçi alışveriş için de elverişli olmasından dolayı en popüler tür olduğu belirtiliyor. Hatta manyetik şeritteki tüm bilgileri içeren ve gerçek hayatta da kullanılabilecek şekilde çoğaltılabilecek kart bilgileri de olması ise işin daha da korkutucu yanı.

Bu gibi durumlara karşı güvenlik anlamında yapılabilecek en iyi şeyin ise kullanıcıların şüpheli kart aktiviteleri için alarm kurması olduğu vurgulanıyor. Şirketlerin ise müşterilerini korumak için dark web aktivitelerini gözetmesi gerektiğine dikkat çekiliyor.

İlginizi çekebilir: Sahte FaceApp Uygulamalarına Dikkat!