Anasayfa Haber Bülten Ayarlanabilir Anahtarlı Apex Pro ve Apex Pro TKL Duyuruldu

Ayarlanabilir Anahtarlı Apex Pro ve Apex Pro TKL Duyuruldu

SteelSeries, ayarlanabilir anahtar özelliğine sahip mekanik oyuncu klavyeleri Apex Pro ve Apex Pro TKL’yi duyurdu.

Apex Pro hızlı bir oyun deneyimi için her tuş anahtarına mesafe ayarlama imkanı veriyor. Örnek olarak, Counter-Strike: Global Offensive oynarken, diğer oyunlarda veya gündelik işler arasında otomatik özelleştirme geçişleri yapılabiliyor.

Genel olarak yazarlar ve bazı oyuncular hatasız çalışma için daha düşük, daha uzun bir çalıştırma anahtarı (3.6 mm) tercih ederken, diğer kullanıcılar hız için 0.4 mm kadar hassas olan daha yüksek bir çalıştırma anahtarı tercih edebiliyor. Apex Pro’nun OmniPoint ayarlanabilir çalıştırma anahtarları, oyuncuların tuşlarının hassasiyetini seçmelerine olanak sağlayan manyetik sensörler kullanıyor. SteelSeries Engine tarafından desteklenen Apex Pro, hem oyunlarda hem de gündelik kullanım için ayrı ayrı otomatik hassasiyet ayarları sunuyor.

Yeni OmniPoint anahtarlarının yanı sıra, yeni Apex Pro serisi entegre bir OLED akıllı ekrana sahip. Akıllı ekran; Discord, Spotify, CS:GO ve Dota2 gibi oyunlar ve uygulamalardan anında bildirimler sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda kullanıcıların anahtarlarını doğrudan klavye üzerinden özelleştirmelerini sağlıyor.

Alüminyumdan yapılan Apex Pro serisi, diğer SteelSeries çevre birimleriyle RGB aydınlatma senkronizasyonuzasyonu için ayarlanabiliyor. Apex Pro kullanıcıların klavye üzerinde doğrudan ayarlarını kaydedebilecekleri beş on-board profil bulunuyor. Kolay erişilebilir USB bağlantısı için bir USB portu, çerçeve altında üç yönlü kablo yönlendirme ve her iki model ekstra konfor için birer manyetik bilek desteği ile geliyor.

Apex Pro’nun hem tam boyutlu hem de sayısal tuş takımı olmayan kompakt (TKL) seçenekleri mevcut. Amerika’da satışlarına 11 Haziran 2019’da başlanan Apex Pro, şu an için 199,99 dolardan satışa sunuldu. Apex Pro TKL ise 179,99 dolar gibi bir fiyatlandırmaya sahip. Bu ürünlerin Türkiye’deki satış fiyatları ise şimdilik belli değil.

OmniPoint’siz Apex 7 ve Apex 7 TKL Tanıtıldı

SteelSeries ayrıca Apex 7 ve Apex 7 TKL ürünlerini de duyurdu. Ürün kalitesi olarak Apex Pro ile aynı seviyede olan bu klavyelerde OmniPoint ayarlanabilir çalışma anahtarı yerine, oyuncular için daha standart hale getirilmiş kırmızı, mavi ve kahverengi anahtarlar arasından seçim yapabiliyorlar. Haziran ayında Amerika’da Apex 7 modeli 159,99 dolar olarak fiyatlandırılırken Apex 7 TKL modeli ise 129,99 dolardan raflardaki yerini aldı. Yakın zamanda Avrupa ve Asya’da da satışlarına başlanacak olan ürünlerin, Türkiye fiyatları ise şu an için belli değil.