Anasayfa Haber Epic Games Store Buluta Kaydetme Özelliği Sunacak

Epic Games Store Buluta Kaydetme Özelliği Sunacak

Epic Games Store Buluta Kaydetme

Epic Games Store buluta kaydetme özelliği için çalışmalara başladı.

Epic Games Store sonunda buluta kaydetme özelliğini kullanıcıları ile buluşturmaya hazırlanıyor. Öte yandan, şu an için bu desteğin sunulduğu sadece 2 oyun bulunuyor. Bu oyunlarda haftanın ücretsiz oyunları olan Moonlighter ve This War of Mine olarak karşımıza çıkıyor.

Epic önümüzdeki süreçte buluta kayıt özelliğini daha fazla oyun için getirmeyi planladıklarının altını çiziyor. Bu sayede oyuncular başka bir PC üzerinden oyuna devam etse bile, ilerlemelerini yerel depolama yerine buluta gerçekleştirmiş olacak. Platformun önemli rakibi Steam ise bunu 2008 yılından bu yana sunuyor.

Epic CEO’su Tim Sweeney özelliği daha geniş çaplı sunmadan önce daha çok işleri olduğunu itiraf ediyor. Yani bu kayıt türünün daha fazla oyun için sağlanması biraz zaman alabilir. Epic Games Store ekibinin oyunlar için buluta kaydetmeyi elle eklemelerinin gerektiği ve geliştiricilerin özelliğin çalışması için oyunlarını güncellemesinin gerekmeyeceği de bilgiler arasında.

Epic önümüzdeki aylarda platformuna kullanıcı inceleme sistemi, istek listesi, oyun süresi ve Humble Bundle entegrasyonu da eklemeyi hedefliyor.

İlginizi çekebilir: This War of Mine ve Moonlighter Ücretsiz Oldu