Anasayfa Haber PlayStation 5 Ön Sipariş Sayfası Ortaya Çıktı

PlayStation 5 Ön Sipariş Sayfası Ortaya Çıktı

PlayStation 5 ön sipariş / PlayStation 5 fiyatı

Bir süredir gündemde olan ve merakla beklenen PlayStation 5’in ön sipariş sayfası şimdiden açıldı. Peki sayfa gerçek mi? Neden yayına açıldı?

Oyunseverler tarafından dört gözle beklenen PlayStation 5 ön sipariş sayfası ile birlikte İsveç’te online mağazalar üzerinde satışa açıldı. MediaMarkt’ın İsveç sayfasında ön siparişle satışa sunulan PlayStation 5 fiyatı ve özellikleri ise pek inandırıcı değil. Şu an pek çok farklı haberde resmi PS5 fiyatı ve özellikleri açıklanmış gibi duyurulsa da durum böyle değil. Nedenini ve bu tarz olayların sebeplerini haberimizde özetledik.

Şimdilik söz konusu oyun konsolunun yanlışlıkla mı yoksa bilinçli olarak mı ön siparişe sunulduğu ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak mağazaların bu tarz sayfaları kazayla ya da ilgi çekmek için erkenden yayına aldığı durumlar geçmişte yaşandı.

Bu yüzden cihazın özellikleri ve fiyatı kuvvetle muhtemel ki tamamen yanlış. PlayStation 5 ön sipariş sayfasında yer alan dipnota göre, PS5′in çıkışı yaklaştıkça fiyat dahil tüm bilgilerin değişebileceğini de özellikle vurgu yapılıyor. Yani fiyat ve bilgiler konusunda yasal önlem alınmış. Bu fiyattan ön siperiş verenlere de para iadesi yapılacağı için satıcı için pek bir risk görünmüyor.

Ön sipariş sayfasında yer alan bilgilere göre PS5, AMD‘nin Zen 2 mimarili işlemcisine ve grafik birimine ev sahipliği yapıyor. Bunun dışında, daha önceki sızıntılarda belirtildiği gibi süper hızlı bir SSD’de bizleri karşılıyor. Ancak bu bilgilerin hepsi zaten şu ana kadar ortaya çıkan sızıntı haberlerinde zaten vardı. Bu yüzden mağazanın resmi Sony ve AMD verilerine dayanarak bu sayfayı hazırladığını söylemek mümkün değil.

PlayStation 5 fiyatı / PlayStation 5 ön sipariş

Fiyata gelirsek, ön sipariş sayfasında doğal olarak PS5’in fiyatı da paylaşıldı. Henüz, söz konusu fiyat ile ilgili resmi bir açıklama yapılmamış olsa da PS5’in ön sipariş fiyatı 9.999 İşveç kronu olarak belirlenmiş. Eğer, söz konusu bu fiyat gerçek ise PS5’in 1060 dolar, 950 euro seviyesinde satışa sunulması bekleniyor.

Bu gerçekçi bir fiyat mı? Bizce değil. Zira daha önce konuyla ilgili yayınlanan raporlarda PS5’in 1060 dolar fiyat etiketi ile piyasaya sunulmayacağına da özellikle vurgu yapılmıştı. Analistler tarafından belirtilen rakamlara göre, PS5’in 399 dolar ila 499 dolarlık bir fiyat aralığı ile satışa sunulması ön görülüyor. Sony, yeni nesil oyun konsollarında donanım satışından ziyade oyunlardan ve online abonelik modelinden kazanç sağlıyor.

Öte yandan SSD ve daha güçlü işlemci, ekran kartı ve yeni nesil özellikler ile gelecek olan bir PlayStation 5 modelinin maliyetinin, pek de 1000 USD maliyetli bir PC’den farklı olmayacağı uzun süredir konuşuluyor. Yani Sony analizcilerin tahminlerine aykırı olarak konsolun satışında her konsol için belirli bir ön zararı kabul etmez ve üstlenmezse konsolların PC’lere göre herhangi bir fiyat avantajı kalmayacak demektir.

Bu sayfanın açılmasının en büyük olumsuz etkisi ise muhtemelen Sony tarafında fiyat ile ilgili yeni açıklamaları zorunlu bırakacak olması. Zira satıcılar ürünleri kazayla ya da bilinçli olarak erken duyurduklarında üretici firmaların yanıtlaması gereken soruların aciliyeti artıyor. Bu konuda çıkan haberlerde de eğer ürün sayfasının doğruluğu sorgulanmazsa, hatalı bilgiler hızla yayılabiliyor. Biz de haberimizde bu tarz hatalı bilgilerin yayılmaması için gerekli uyarıları yapıyoruz. Siz de haberimizin tamamını okuduysanız durumun gerçekliğinin büyük oranda şüpheli olduğunu görebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Orijinal Doom Oyunları Tüm Platformlar İçin Satışa Sunuldu