Anasayfa Haber Bülten ASUS AM4 Anakartlar Ryzen 3000 İşlemcilere Destek Veriyor

ASUS AM4 Anakartlar Ryzen 3000 İşlemcilere Destek Veriyor

ASUS, AM4 soketli 300 ve 400 serisi anakartlarının yayınlanan UEFI BIOS güncellemesiyle birlikte yeni AMD Ryzen 3000 serisi CPU ve APU’lara destek vermeye başladığını duyurdu.

ASUS hem yeni hem de mevcut anakartları için yeni BIOS sürümlerini sunmaya başladı. Firma mühendisleri, UEFI BIOS’un arayüz ve tüm temel işlevlerini AM4 soketli 300 ve 400 serisi anakart kullanıcılarına sunmak için yoğun bir çalışma yürüttü.

Kullanıcılar, anakartlarının ROM miktarına bakmaksızın güncellemeyle birlikte gelen özelliklere erişebiliyor. Yeni özellikler için yeni bir anakart satın almaya gerek kalmıyor. AM4 soketli ASUS 300 ve 400 serisi anakart kullanıcıları 3. Nesil Ryzen 3000 APU ve CPU’larına geçiş yapmak istediğinde aynı BIOS deneyimini yaşayacak ve özellikler korunacak. Ayrıca, BIOS güncellemesinden sonra eski CPU’lar da desteklenmeye devam edecek. Uyumluluk listesinin tamamını aşağıda görebilirsiniz:

İşlemci Bristol Ridge Summit Ridge Raven Ridge Pinnacle Ridge Picasso Matisse
A-serisi APU/Athlon™CPU Ryzen 1000-serisi CPU Ryzen 2000-serisi APU/Athlon APU Ryzen 2000-serisi CPU Ryzen 3000-serisi APU Ryzen 3000-serisi CPU
X570 Hayır Hayır Evet Evet Evet Evet
X470 Evet Evet Evet Evet Evet Evet
B450 Hayır Evet Evet Evet Evet Evet
X370 Evet Evet Evet Evet Evet Evet
B350 Evet Evet Evet Evet Evet Evet
A320 Evet Evet Evet Evet Evet Evet

En yeni AMD Ryzen APU ve CPU’larla uyum için AM4 soketli ASUS 300 veya 400 serisi anakartları yalnızca birkaç dakika içinde güncellemek mümkün. Bunun için iki basit yöntem bulunuyor.

Üst seviye ASUS anakartlarda bulunan ASUS’a özgü USB BIOS Flashback özelliği sayesinde kullanıcıların en son UEFI BIOS’u bir USB flash sürücüye indirip anakartı güç kaynağına bağlamaları yeterli. FAT32 biçimli USB sürücüyü takıp anakartın üzerindeki USB BIOS Flashback veya Reset düğmesine basınca güncelleme gerçekleşiyor. Bu yöntemde AM4 işlemcinin veya bellek modüllerinin takılı olması gerekmiyor. Güncelleme birkaç dakika içinde tamamlanıyor.

Alternatif olarak kullanıcılar ASUS UEFI BIOS’ta yer alan EZ Flash 3 aracı ile de güncelleme yapabiliyor. Bu araç, USB sürücü ile veya internetten indirilen dosya ile güncelleme yapmayı sağlıyor.