Anasayfa Video Corsair Nightsword RGB İncelemesi

Corsair Nightsword RGB İncelemesi

Nightsword Corsair’dan avuç içi tutuşa önem veren kullanıcılar için özel tasarlanmış, değiştirilebilir ağırlık ayarlı ve çok bölgeli RGB renk desteği olan bir oyuncu faresi. Peki nasıl? İncelememizde Corsair Nightsword RGB’nin özelliklerine adım adım bakıyoruz…

Corsair’ı son yıllarda çevre bileşenlerine git gide daha çok yoğunlaşmış halde görüyoruz. Bir zamanların genellikle kaliteli kasa, güç kaynağı, işlemci soğutucusu ve bellek üreticisi olarak anılan Corsair, uzun süredir oyuncu ekipmanlarında gelişen ürün ailelerine sahip.

Her yıl yepyeni modeller katılıyor bu seçeneklere ve tabii ki diğer kaliteli temel donanım üreticileri de bu pazara girdi.  Bu yüzden rekabet oldukça artmış durumda. Sağlıklı rekabetin biz kullanıcılara her geçen sene daha iyi tasarımlar, düşük fiyatlar ve yüksek özellikler olarak dönüş yapacağını teknoloji pazarıyla haşır neşir olmuş herkes bilir. Bu yüzden durum iyi, yeni modellerin hangisinin başarılı olacağına ise incelemelerimizle yakından bakıyoruz. Zira kullanıcı olarak en doğru donanımı seçmek, artan seçenekler arasında daha ince detaylara bakmayı gerektiriyor.

Akılda Kalıcı Bir İsim: Nightsword RGB

ugün masamızda duran fare Corsair’ın ilginç tasarıma ve ilginç isme sahip bir faresi Nightsword RGB. Teknoloji ürünlerinin genellikle harf ve sayılardan oluşan modelleri kolay unutulmaya fazla müsait ve bunları arka arkaya inceleyen biz teknoloji editörlerini biraz fazla sıkabiliyor. Nightsword gibi bunların arasından sıyrılan isimleri takdir ediyorum bu sebeple. Bakalım fare isminin hakkını veriyor mu?

Öncelikle olağan dışı tasarımıyla başlamak istiyorum farenin.

Eliniz çok büyükse o kadar rahat edemeyeceğinizi baştan söyleyeyim. Çünkü parmaklarınız farenin gövdesinden taşıyor ve butonlara parmak uçlarınızla değil parmağınızın ortasıyla basmak zorunda kalıyorsunuz ve o kadar da iyi bir his değil bu. Fare “Palm Grip” dediğimiz, avucunuzun tamamının fareyi kavradığı bir tutuş şekli ile kullanılmak üzere tasarlanmış. Bu sebeple pençe veya parmak ucu tutuş stillerini tercih ediyorsanız başka bir modele bakmanız gerek.

Farenin sağ ve sol tuş anahtarlarının üzeri pürüzsüz mat kaplamalı plastik malzemeye sahip.

Avuç içinize temas eden bölge ise sık çizgilere sahip bir dokuyla kaplı. Malzeme olarak yine sert plastik kullanmış. Serçe parmağınızı koyduğunuz ve başparmağınızı destekleyen bölgesinin yine bu dokuya sahip olduğunu görebiliyorsunuz. Terlemeyi kaymayı azaltmada başarılı bir doku bu.

Başparmağı desteği demişken farenin bu bölgesi oldukça geniş tutulmuş. Başparmağınız buraya yaslayıp tuşlara kolayca basabiliyorsunuz.

Programlanabilir Tuşlar ve Makro

Ve tuşlar demişken, farenin 8 tane programlanabilir tuşu var. Sağ, sol tık tuşları Corsair’ın tüm oyuncu farelerinde görmeye alıştığımız üzere Omron marka ve uzun ömre sahip. Tekerin arkasında profil değiştirme tuşları iCue’da kayıtlı profilleriniz arasında geçiş yapabiliyor.

Bu profiller farklı RGB aydınlatmaya, makrolara ve DPI değerlerine sahip olabilir. Ardından sol fare tuşunun hemen bitişiğinde gördüğümüz DPI ayar tuşları var. Bunlar yine sizin belirleyebileceğiniz 3 DPI seçeneği arasında seçim yapmanızı sağlıyor. Hemen altındaki 3 LED’li göstergeden hangi seçenekte olduğunuzu ayarlayabiliyorsunuz. Bu LED’lerin rengini değiştirebildiğinizi de ayrıca belirteyim.

Tuşlara devam edersek başparmağınızı yasladığınız bölgede ileri geri tuşu olarak isimlendirdiğimiz 2 tuş daha var. Ve son olarak Corsair’ın sniper tuşu adını verdiği özel bir tuş bulunmakta. Bu tuş DPI’ı düşürüp FPS oyunlarında keskin nişancı silahları daha iyi kullanabilmenizi sağlıyor. İsterseniz bu tuşa bastığınızda DPI’ın kaça düşeceğini de ayarlayabiliyorsunuz. Bu tuşların hepsi programlanabilir ve makrolarla özelleştirilebilir.

Eğer kullanım esnasında profil veya DPI değiştirmeye pek ihtiyaç duymuyorsanız, bu tuşları oynadığınız oyunlarda kısayol ve makro amaçlı kullanmanıza izin veriyor fare. Ama bu amaç için pek ideal konumda olmadıklarını söylemeliyim. DPI değiştirme tuşları başparmağınıza ve işaret parmağınıza biraz ters yerde kalıyor. Milisaniyelerle yarışılan rekabetçi oyunlarda bunlara basmak için kimse uğraşmaz.

Bu arada fare tekerinin dış malzemesi kauçuk ve teker dirençli bir dönüşe sahip. Fare tuşlarının sesleri seslerini videomuzda bulabilirsiniz.

Sensör, Hız ve Ayarlanabilir Ağırlıklar

Sensör çözünürlüğü farenin öne çıkan bir diğer özelliği. 18.000 DPI hassasiyete PixArt PMW3391 optik sensör hareket izlemede oldukça başarılı. Yüksek hassasiyetin yanı sıra 50G hızlanma ve 400 IPS hareket algılama yeteneğine sahip. Bu çözünürlük iCUE altından birer birer bile artırılıp azaltılabiliyor.

Farenin hızlanma karakteristiğini ve kontrol hissiyatını değiştirmek isterseniz alttaki kapağı çıkararak fareyle birlikte bu kutuda gelen ağırlıkları takabiliyorsunuz.

Takacağınız ağırlıklarla fare 119 gramdan 141 grama ulaşabiliyor. Fareyi yavaş hareket ettirdiğiniz ve kontrolün önemli olduğu oyunlarda bu ağırlıkları takabilir, hızın önem kazandığı FPS gibi oyunlarda bunları çıkarabilirsiniz. Ancak alt kapak biraz fazla narin geldi bize ve aceleyle tak çıkar yapmaya kalktığınızda kırılması muhtemel. Buradaki diller de fazla ince.

RGB Aydınlatma

RGB aydınlatma ve dış görünüş noktasında fare oldukça etkileyici, önde ve arkada birden çok aydınlatma noktası bulunuyor. Maalesef bunların aydınlatması teker teker ayarlanamıyor. Seçtiğiniz renk veya animasyon şekli farenin tüm RGB ledlerine birden uygulanıyor. Ancak isterseniz bunları teker teker kapatabiliyorsunuz.

Farenin altında 5 tane teflon ayak kullanılmış. Ancak burada problemli bir nokta var. En büyük parça başparmak desteğinin altında bulunuyor ve bu ayak ile fare arkasındaki ayak birleşik olmalıymış sanki. Çünkü ikisinin arasında duran bir çıkıntı fazla yüksek ve zemine değiyor. Özellikle de fareyi geri geri kaydırdığınız zaman bu sürtünmeyi ve direnci hissedebiliyorsunuz. Bu farenin altlık üzerinde pürüzsüz kaymasını engelliyor. Bu durum bizdeki ürüne has üretim hatası da olabilir. Bu konuyu ilerde güncelleyeceğiz.

1.8 metre örgülü kablonun fareyle bağlantı yaptığı noktayı biraz fazla sert buldum. Kablonun fare hareketlerine minimum etkisi olması için biraz daha esnek tutulabilirmiş. Ama çok da önemli olmayan bir detay bu.

Nightsword RGB’de Sniper tuşu ve ayarlanabilir fare ağırlığı farenin çok çeşitli oyun tiplerine ve senaryolara hazır olduğunu gösteriyor. Farklı oyun zevkleriniz varsa bu derece bir özelleştirilebilirlik faydalı oluyor. Kendimden örnek vermem gerekirse bir Total War oyununda fare hareketlerim ve faremden beklediğim performans ile Doom oynarkenki beklentim ve hareketlerim kesinlikle çok farklı. Ufak birkaç donanımsal ve yazılımsal ayarla her iki oyundan da tam zevk alabiliyorum.

Artılar:

  • 18.000 DPI hassasiyetinde sensör ve bunu birer birer artırıp azaltabilme.
  • Çok bölgeli RGB aydınlatma
  • Ayarlanabilir fare ağırlığı
  • iCue ile sorunsuz yazılım desteği (yüzey kalibrasyonu, makro atama, firmware güncelleme, angle snapping, polling rate ve profil desteği)
  • Rahat başparmak desteği
  • Pürüzlü doku elinizin kaymasını ve terlemeyi azaltmakta işe yarıyor

Eksiler:

  • DPI ve profil değiştirme tuşları amacı dışında (oyun içi işlevler için kısayol veya makro amaçlı) kullanılmaya pek müsait değil. Konumları biraz ters kalıyor ve basmak için parmağınızı zorlamanız gerekiyor.
  • Farenin dış plastik yüzeyinin ölçüleri iyi ayarlanmamış, zemine değiyor ve sürtünmeye yol açıyor. (Bu bizim elimizdeki ürüne özel bir üretim hatası olabilir, kontrol ediyoruz)