Anasayfa Haber Spotify Premium Kullanıcı Sayısı 8 Milyon Arttı

Spotify Premium Kullanıcı Sayısı 8 Milyon Arttı

Spotify Premium Kullanıcı Sayısı

Spotift Premium kullanıcı sayısı 8 milyon artışla 108 milyona ulaştı.

Spotify tarafından Haziran sonunda son bulan çeyreğe dair güncel rapor açıklandı. Buna göre, Spotify Premium kullanıcı sayısı 8 milyon artış gösterdi. Öte yandan, 8.5 milyon olan beklentilerin altında kalındı.

Servisin Haziran sonu itibarıyla 232 milyon aylık aktif kullanıcı ve 108 milyon ücretli abonesi bulunuyor. Aylık aktif kullanıcılara hem ücretli hem de ücretsiz kullanıcıların dahil edildiğini de belirtelim. Bir önceki çeyrekte ise Spotify, 217 milyon aylık aktif kullanıcı ve 100 milyon ücretli aboneye sahipti.

İsveçli şirket 1.8 milyar dolar gelir açıklarken, bu gelirin 1.6 milyar doları ücretli aboneliklerden geliyor. 200 milyon dolar ise reklam geliri olarak gözüküyor. Podcast ve podcasting için olan yatırımlarla şirket gelirlerini daha da artırma planları yapıyor. Podcast reklamlarının 2020 sonunda şirketin önemli bir parçası olması bekleniyor. Şirketin net kaybı ise 84.7 milyon dolar. Yani neredeyse önceki dönemde kazandığının yarısına yakın.

Spotify gelecek çeyrekte aylık aktif kullanıcı sayısının 245 milyon, yıl sonunda ise 265 milyon olmasını ön görüyor. Ücretli abonelerin ise 125 milyona çıkması ümit ediliyor.

İlginizi çekebilir: Spotify iPad Versiyonu Çoklu Görev Desteği Kazandı