Anasayfa Haber Linux Mint 19.2 Çıktı

Linux Mint 19.2 Çıktı

Linux Mint 19.2

Cinnamon, MATE ve Xfce masaüstü seçenekleri sunan Linux Mint 19.2 indirmeye sunuldu.

Linux Mint 19.2, iki hafta süren beta sürecinin ardından final sürümüne ulaştı. İşletim sistemi Cinnamon, MATE ve Xfce masaüstü olmak üzere üç farklı versiyon ile geliyor. Cinnamon ana versiyonken, Xfce ise daha az güçlü bilgisayarlar için. Son olarak MATE ise daha geleneksel GNOME 2 deneyimini tercih edenler için sunulmuş.

Cinnamon versiyonu daha iyi performans, menülerde Flatpak’lerde geliştirilmiş kontrol, güncellenmiş kaydırma çubuğu ayarları, daha iyi Samba desteği ve dosya sabitleme sunan Cinnamon 4.2 ile geliyor. MATE versiyonu ise geliştirilmiş kararlılık, hata düzeltmeleri, metacity-3 temaları için destek, daha iyi sistemd desteği, uzun süreli dosya operasyonları için masaüstü bildirimleri ve daha iyi masaüstü deneyimi için ufak iyileştirmeleri bulunan MATE 1.22 sürümüne sahip. Xfce versiyonuna geldiğimizde ise Linux Mint 19.1 ile sunulan Xfce 4.12 sürümü kullanılıyor ve çok fazla farklılık sunmuyor.

Tabii ki tüm sürümler için uygulanmış çeşitli değişiklikler mevcut. Update Manager artık kernelleri daha iyi yönetebiliyor ve kullanıcılar kernellerin ne kadar süre desteklendiğini görebiliyor. Birden fazla kernelin kurulum ve kaldırma için sıraya alınması da mümkün. Eski kernelleri hızla kaldırmak için bir kernelleri kaldırma tuşu da eklenmiş durumda. Linux Mint sürümünüzün tarihi geçmeden 90 gün önce uyarı verme de bu uygulamaya dahil edilmiş. XApps geliştirmeleri, Boot-Repair aracı, daha iyi okunabilirlik için temalama iyileştirmeleri ve 22 yeni duvar kağıdı da yenilikler arasında.

Linux Mint 19.2 indirme bağlantıları için buraya tıklayabilirsiniz. Yükseltme detayları içinse buraya tıklayabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Linux Çekirdeğinin 5.2 Sürümü Yeni Sürücü Desteği Sunuyor