Anasayfa Haber Dizüstü Bilgisayar Satışları Son İki Çeyrekte Düşüşe Geçebilir

Dizüstü Bilgisayar Satışları Son İki Çeyrekte Düşüşe Geçebilir

Dizüstü Bilgisayar Satışları

Dizüstü bilgisayar satışları ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşından nasibini alacak.

Kişisel bilgisayar (PC) satışları sürekli büyüme kaydederken, aynı durumun dizüstü bilgisayar endüstrisi için olamayacağı ileri sürülüyor. Digitimes Research araştırmasına göre, 2019 ikinci çeyrekte dünya çapında dizüstü bilgisayar satışları yüzde 20’den fazla büyüme kaydetmiş olsa da üçüncü ve dördüncü çeyrekte kademeli olarak düşüşler yaşanabileceği ortaya konuyor.

Birçok endüstri gibi dizüstü bilgisayar piyasasının da ABD ile Çin arasında devam eden ticaret savaşından etkileneceğine dikkat çekiliyor. Olası ek vergilerin de gelebilecek olması ile satıcıların çok miktarda ilave stok yaptığı da bilgiler arasında. Bu fazla stoklardan dolayı da üreticilerin elindeki dizüstüler için talep alamayacağı, Intel’in 14 nm işlemcilerinin de yıl sonuna kadar piyasada yeterince olmayacağı için üçüncü çeyrekte siparişlerin düşmesi bekleniyor.

Bu süreçte bazı dizüstü üreticilerinin ise büyüme kaydedebileceğine işaret ediliyor. Örneğin HP ve Lenovo’nun bu yılın her çeyreğinde sevkiyatlarını büyütebileceği belirtiliyor. Öte yandan, yine de işlemci piyasasındaki yeniliklerin eksikliğinden ve azalan ortalama kurumsal talepten dolayı sorunlar yaşanacağına inanılıyor.

Bakalım, önümüzdeki çeyreklerde Digitimes Research tahminleri ne kadar doğru çıkacak?

İlginizi çekebilir: ARM Dizüstüler İçin Snapdragon 7cx Geliştiriliyor