Anasayfa Haber Bülten ASUS, Yeni Referans Monitörü ProArt PA32UCX Modelini Tanıttı

ASUS, Yeni Referans Monitörü ProArt PA32UCX Modelini Tanıttı

ASUS, 1200 nit maksimum parlaklık ve mini LED arka aydınlatmaya sahip, 32 inç 4K HDR ekranı olan ProArt PA32UCX’i duyurdu.

Daha net ve ayrıntılı görüntüler sunmayı amaçlayan monitör, 1152 bölgeli yerel ışık kısma kontrolü ve Dolby Vision, HLG ve HDR-10 gibi birden fazla HDR biçimine desteği sağlıyor. Dolby Vision destekli bu bilgisayar ekranları Dolby iş birliğiyle geliştirildi. İçerik üreticiler için üretilen bu ürün, iş akışlarında olağanüstü ekran performansına ve renk doğruluğuna ihtiyaç duyan kullanıcılara hitap ediyor.

ProArt PA32UCX; gerçek 10-bit renk ve DCI-P3, Rec. 709, Rec. 2020, sRGB ve Adobe RGB geniş renk alanlarını destekleyen quantum-dot teknolojisine sahip. Ürün ayrıca çift Thunderbolt 3, DisplayPort ve üç adet HDMI 2.0 girişi ile geliyor.

Windows ve macOS ile uyumlu olan PA32UCX monitörlerin her biri delta-E (∆E) <1 seviyesinde renk doğruluğu elde etmek için önceden kalibre ediliyor. Mini LED arka aydınlatma sistemi ise daha küçük boyutlu LED’ler sayesinde hassas parlaklık kontrolü sağlıyor. Yaklaşık 1200 cd/m2’ye ulaşan parlaklık seviyesiyle ProArt PA32UCX, VESA DisplayHDR 1000 sertifikasına sahip.

ProArt PA32UCX monitörler ASUS Smart HDR Teknolojisinden yararlanıyor. Bu teknoloji birden fazla HDR biçimine ve PQ eğrisine destek vererek içerik üreticilerini hedefliyor. PQ Hard Clip eğrisi, PQ Optimized ve PQ Temel gibi eğriler içeren HDR-10 desteği ile mevcut video yayın servisleri ve sayısı giderek artan HDR özellikli oyunlara uyum sağlanıyor.

Quantum-dot teknolojisi yüzde 99 DCI-P3, yüzde 99,5 Adobe RGB, yüzde 89 Rec. 2020, yüzde 100 sRGB ve Rec. 709 renk gamı desteğine sahip. ProArt PA32UCX monitörler delta-E (∆E) <1 seviyesine ulaşmak için önceden kalibre ediliyor. Monitörde ayrıca, ekranın farklı bölümlerindeki parlaklık ve renk değişimlerini önleyen yüzde 95 homojenlik telafisi teknolojisi bulunuyor.

32 inç boyutundaki ekranın üç kenarı çerçevesiz bir tasarıma sahip. Böylece birden fazla monitörün kullanıldığı sistemler için uygun bir seçim olması hedeflenmiş. Üründe dönme, eğilme ve yüksek ayarı yapma imkanı sunuluyor.