Anasayfa Haber Chrome 76, Flash ve Gizli Mod İçin Değişiklikler İle Geldi

Chrome 76, Flash ve Gizli Mod İçin Değişiklikler İle Geldi

Chrome 76

Google Chrome 76 özellikle iki yeni özelliği ile dikkat çekiyor.

Google tarafından sunulan Chrome 76 çeşitli yamalar ve özellikler ile kullanıcıların karşına çıktı. Yeni sürüm ile en çok dikkat çekenler ise, bundan böyle web sitelerinin özel modu tespit edemeyecek olması ve artık varsayılan olarak Adobe Flash için gelen engelleme.

Google, web sitelerinin Chrome kullanıcılarının özel modu aktif edip etmediğini tespit eden bir boşluğa sahip olduğunu paylaşmıştı. Bunun için Chrome FileSystem API’nin varlığını kontrol etmek yeterli oluyordu. Eğer bir site hata mesajı alırsa, bu durumda özel gezinme oturumunun açık olduğu fark ediliyordu. Son sürümde ise bu API modifiye edilmiş ve web sitelerinin API’yi tespit etmek için deneme yaparken aldığı hata mesajının önüne geçilmiş.

Bir diğer önemli gelişme ise Flash için yaşanıyor. Google artık yıllardır süren güvenlik riskinden kendisini kurtarmak için Flash’ı devre dışı bırakıyor. Eklenti varsayılan olarak devre dışı bırakılsa da chrome://settings/content/flash adresine giderek hala aktif etme şansınız da bulunuyor.

Masaüstünde Progressive Web Apps (PWA) kurulumu da kolaylaştırılıyor. Adres çubuğundaki yeni kurulum tuşu ile eğer bir site PWA kriteri ile uyuşursa Chrome otomatik olarak kurulum simgesini göstermiş olacak. Tahmin edeceğiniz üzere Chrome 76 birçok güvenlik düzeltmesini de beraberinde getiriyor.

Buraya tıklayarak veya Yardım>Google Chrome hakkında kısmından son sürüme hemen güncelleme yapabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Google Servislerine Alternatif Ürünler