Anasayfa Haber Samsung, AMD Grafik İşlemcili İlk Mobil Çipsetleri Geliştiriyor Olabilir

Samsung, AMD Grafik İşlemcili İlk Mobil Çipsetleri Geliştiriyor Olabilir

Samsung AMD

Samsung, AMD destekli mobil çipseti ile oyun odaklı bir mobil cihaz tanıtabilir.

Samsung tarafından AMD grafikler kullanan ilk mobil çipsetin 2021 yılında piyasaya sürülebileceği ileri sürüldü. Bu gelişmenin, AMD CEO’su Lisa Su’nun ikinci çeyrek gelir raporu açıklamasına bağlandığını da belirtelim.

Şu an için Samsung ile AMD arasındaki iş birliği hakkında çok fazla detay bulunmuyor ancak iş birliğinin yeni olmadığını da hatırlatmak gerek. İki şirket bundan birkaç ay önce, Samsung mobil oyun cihazı fikri ortaya çıktığında yeni kurulmuş bir ittifaktan bahsetmişti.

Mobil oyunculuk giderek daha popüler hale gelirken, çeşitli üreticiler de oyun odaklı akıllı telefon modellerini kullanıcılarla buluşturmaya devam ediyor. Görünen o ki hareketlenen bu pazardan kimse geri kalmak istemiyor.

Samsung akıllı telefonlar, Exynos veya Qualcom çipset kullanımına bağlı olarak grafikler için ARM Mali veya Adreno çiplerini kullanıyor. Öte yandan, Xbox One ve PlayStation 4 gibi konsolların da grafik gücünü karşılayan AMD tarafından sağlanacak bir çip ile mobil oyunculukta yeni bir çağ başlayabilir.

Samsung’un AMD destekli çipseti için 2021 yılına işaret edilirken, birkaç yıl içerisinde Samsung ilk oyun odaklı mobil cihazının tanıtımını yapabilir.

İlginizi çekebilir: Galaxy Note 10 Süper Hızlı Şarj Desteği İle Gelebilir