Anasayfa Haber Windows Buluttan Sistem Geri Yükleme Seçeneği Sunabilir

Windows Buluttan Sistem Geri Yükleme Seçeneği Sunabilir

Windows Buluttan Sistem Geri Yükleme

Windows Buluttan Sistem Geri Yükleme seçeneği özellikle kurulum medyasını kaybettiğinizde hayat kurtaracak.

Microsoft, Windows tabanlı bilgisayarınız ile herhangi bir sorun yaşadığınızda sistem geri yükleme işlemini kolaylaştıracak bir çözümü sunmaya hazırlanıyor olabilir. Yazılım sorunları, zararlı yazılımlar veya benzeri sorunlar yaşadığınızda bundan böyle çare, Windows buluttan sistem geri yükleme seçeneği olacak gibi gözüküyor. Böyle bir durumda orijinal Windows kurulum medyasına olan ihtiyaç da ortadan kalkmış olacak.

Windows Buluttan Sistem Geri Yükleme

Windows Insider sürümlerinden birisinin sızdırılması sonucunda ortaya çıkan bu yeniliğin gelecek yıldan itibaren kullanıcıların karşısına çıkabileceği söyleniyor. Windows 10 kullanıcılarına sunulacak buluttan geri kurtarma seçeneği ile bir şeyler yolunda gitmediğinde araç sisteminizin yerel (CD veya USB gibi medya kullanımı gerekecek) veya buluttan indirme ile kurtarılmasını mümkün hale getirecek. Bulut seçeneğinin özellikle orijinal medyayı kaybetme durumlarında oldukça işe yarayacağı kesin. Ek olarak, medya ile sistem kurtarma sonrasında güncelleme süresi de ortadan kalkmış olacak. Bu özellik için ürün etkinleştirme anahtarınızın bir hesapla bağlanması gerekeceğini de tahmin edebiliriz.

Buluttan geri yükleme seçeneğinin kullanılamayacağı durumların da olacağı malum. İnternet erişiminin olmaması ve bilgisayarınızda ciddi sorunlar olması durumunda yine geleneksel yöntemler kurtarıcı olacak.

İlginizi çekebilir: Windows 10 Artık Yılda Bir Kez Büyük Güncelleme Alacak