Anasayfa Haber Yapay Zeka Artırma Geleceğin En Değerli Yapay Zeka Uygulaması Olacak

Yapay Zeka Artırma Geleceğin En Değerli Yapay Zeka Uygulaması Olacak

yapay zeka artırma

Gartner, yapay zeka artırma teknolojisinin yakın gelecek için olan önemine dikkat çekiyor.

Gartner tarafından yapılan yeni bir araştırma, insanların ve yapay zekanın birlikte çalışarak bilişsel performansı artırmasının yakın gelecek için en değerli yapay zeka teknolojisi uygulaması olacağını öneriyor. 2021 yılında yapay zeka artırma için 2.9 trilyon dolar değerinde iş değeri ön görülürken, küresel çapta 6.2 milyar saat çalışan üretkenliğinden bahsediliyor.

2017 ve 2018’de karar desteği olarak da bilinen yapay zeka artırmasının tüm yapay zeka teknolojileri içinde değer anlamında ikinci sırada olduğu ifade ediliyor. Teknolojinin bu yıl ilk sıraya oturacağı ve 2025 yılına geldiğimizde ise patlama yaparak, ikinci sıradaki değerinin iki katına çıkacağı tahmin ediliyor.

yapay zeka artırma

Artırılmış zekanın tamamen yapay zekadan yararlanan insanlarla ilgili olduğu ve yapay zeka teknolojisinin geliştikçe, arttırılmış zekanın sağladığı birleştirilmiş insan ve yapay zeka yeteneklerinin işletmelere en büyük faydaları sağlayacağına vurgu yapılıyor. Amacın ise karar otomasyonunun risklerini yönetmek için insan dokunuşu ve sağduyu ile otomasyonda daha verimli olunması olduğu paylaşılıyor. Böylece çalışanlarca yapılan hata sayısının da düşürülmesinin mümkün hale gelebileceği bilgiler arasında. Bu da tabii ki doğrudan maliyetlere de yansıyacak.

Tüketici tarafında ise, artırmanın şirketin daha önce daha zor olan bir ölçekte müşteri rahatlığı ve kişiselleştirme sağlamasına olanak tanıyacağı belirtiliyor. Gelişmiş hizmet, teknolojiyi kullanan işletmeler için yeni tüketiciler kazanılması anlamına da gelecek.

Gartner raporunun tamamına bu adresten erişebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Yapay Zeka, Rubik Küpü Rekor Sürede Çözdü