Anasayfa Haber Samsung Galaxy Note 10 ve Note 10 Plus Ön İncelemesi

Samsung Galaxy Note 10 ve Note 10 Plus Ön İncelemesi

Samsung Galaxy Note 10 ve Galaxy Note 10 Plus ön inceleme videosu ile sizlerleyiz. Samsung’un yeni nesil Note serisi ilk kez iki farklı model ve ekran boyutu seçeneği ile satışa sunuluyor.

Bunun yanı sıra Cinematic Infinity-O ekran tasarımına da ev sahipliği yapan Galaxy Note 10’da ön kamera sızıntılarda belirtildiği gibi tek nokta şeklinde ekranın tam ortasına konumlandırılıyor.

Galaxy Note 10, daha önceden belirtildiği gibi Exynos 9825 işlemcisinden güç alıyor. Galaxy Note 9’un işlemcisine kıyasla yüzde 30 daha hızlı olduğu belirtilen bu işlemci aynı zamanda yüzde 50 seviyesinde daha az batarya tükettiğine dikkat çekiliyor.

Bu detayların haricinde 25W hızlı şarj desteğine de sahip olan Note 10 ve Note 10 Plus, sırasıyla 3.800 mAh ve 4.300 mAh boyutundaki bataryalardan güç alıyor. Aynı zamanda AKG imzalı stereo hoparlör ile birlikte gelen telefon Dolby Atmos 3D teknolojisini de bünyesinde bulunduruyor.

Note 10’un dikkat çekici özelliklerinden birisi ise geliştirilmiş S-Pen olarak karşımıza çıkıyor. Performans konusunda Galaxy Note 9’un kalemi ile benzerlik gösteren Note 10 kaleminin fotoğraf ve video çekerken daha kullanışlı hale getirildiği belirtiliyor. Bu kısımda belirtilenlere göre Note 10 kalemi ile ön ve arka kameraya geçiş yapabilecekken aynı zamanda fotoğraf seçenekleri arasında dolaşıp, zoom yapma gibi seçenekleri yeni nesil kalem üzerinden yapılabilecek.

Serinin giriş modelinde 8 GB RAM‘a yer veren Samsung, Plus modelde ise 12 GB RAM’a, 256 ve 512 GB dahili hafıza seçeneklerine yer veriyor. Ama ülkemizde Plus modelin 512 GB depolama seçeneği olan versiyonu satışa sunulmayacak. Ayrıca Note 10 Plus’ta microSD kart girişi yer alırken, Note 10’da bu girişe yer verilmiyor.

Kamera özellikleri Galaxy S10 Plus ile benzer olsa da, Galaxy Note 10 Plus’ta ek olarak 3D ToF sensörüne de yer veriliyor. Bu sensör sayesinde Galaxy Note 10 Plus teknik olarak dört kameraya ev sahipliği yapıyor. Ses kaydı kısmında da bir hayli gelişen cihazın ayırca mikrofonun tıpkı bir kamera gibi nesneye odaklandığı da belirtiliyor. Bunun yanında optik  imaj sabitleme özelliğine de sahip olan telefon, videolardaki titreşimleri de ortadan kaldırıyor.

Galaxy Note 10 Plus ve Galaxy Note 10 Fiyatı

Tanıtılmasının ardından ön sipariş olarak satışa sunulan Galaxy Note 10 fiyatı 9.899 TL olarak açıklandı. 8 GB RAM + 256 GB dahili hafızaya sahip olan telefonu ön sipariş veren müşterilere ise Galaxy Buds kablosuz kulaklık veriliyor.

Serinin üst seviye modeli olan Galaxy Note 10 Plus fiyatı ise  11399 TL olarak açıklanmış durumda. Söz konusu cihazların sevkıyatı ise 21 Ağustos tarihinde sevk edilmesi planlanıyor.