Anasayfa Haber Samsung 108 Megapiksel Mobil Sensör Tanıttı

Samsung 108 Megapiksel Mobil Sensör Tanıttı

Samsung 108 Megapiksel

Samsung 108 Megapiksel mobil sensörü ISOCELL Bright HMX ile mobil fotoğrafçılık için önemli bir adım attı.

Samsung 108 Megapiksel çözünürlüğündeki akıllı telefonlar için mobil sensörü ile mobil fotoğrafçılığı adeta bir sonraki seviyeye taşımış durumda. Samsung ve Xiaomi arasındaki iş birliği ile yüksek ihtimalle sonraki Xiaomi Redmi akıllı telefonda göreceğimiz ISOCELL Bright HMX, 1/1.33 inç boyutu ile şimdiye kadarki en büyük akıllı telefon sensörlerinden birisi.

Boyutuna rağmen yine de küçük pikseller sunacak sensör, Samsung Tetracell teknoloji ile 4 pikselden ışık toplayacak ve bunu 27 MP bir sensöre dönüştürecek. İsterseniz yine de 108 MP fotoğraflar çekebileceksiniz ancak bunun için iyi şekilde aydınlatılmış çekim koşullarına ihtiyaç duyacaksınız.

Samsung Smart ISO mekanizması otomatik olarak parlak ışıkta düşük ISO ve düşük ışıkta yüksek ISO seçimi gerçekleştirecek. Xiaomi ise kullanıcılara bu ayarlar için manuel kontrol de sağlayacak. Yüksek çözünürlük ve düşük ışıkta fotoğraf çekiminin yanı sıra, sensör saniyede 30 kare ile 6K video (6016×3384) çekimi olanağı da sunacak.

Son dönemde Samsung akıllı telefonlar, Sony çipler kullanan Huawei P30 Pro ve diğer modeller ile kıyaslandığında düşük ışık performansı konusunda eleştiriliyordu. Şirket çipinin boyutunu büyüterek bu sorunun üzerinden etkin bir şekilde gelecek gibi gözüküyor. Kullanıcıların giderek kompakt fotoğraf makinesi alma ihtiyacı da ortadan kalkmaya başlamış durumda. Samsung ISOCELL Bright HMX üretiminin ise bu ayın sonlarında bağlaması planlanıyor.

İlginizi çekebilir: Xiaomi, 108 Megapiksel Kameralı Telefon Tanıtacak