Anasayfa Haber 5G Sağlık Tehdidi Oluşturuyor mu?

5G Sağlık Tehdidi Oluşturuyor mu?

5G Sağlık

ABD Federal İletişim Kurulu (FCC), 5G teknolojisinin sağlık konusunda ek hamleler gerektirmediği görüşünde.

ABD Federal İletişim Kurulu (FCC) tarafından 5G teknolojisinin insan sağlığına olan etkisi konusundaki endişeler için açıklama yapıldı. Yetkililer teknolojiye veya kullandığı radyo frekanslarına maruz kalma konusunda yeni sınırlamalara gerek olmadığının altını çiziyor. Özetle durum şu ki 5G sağlık konusunda ekstra bir tehdit oluşturmuyor.

6 yıl boyunca mevcut radyo frekansı standartlarının incelenmesinin ardından FCC Başkanı Ajit Pai, bu standartların yenilenmesi ve yeni servis-agnostik kuralların uygulanması için talimatta bulundu. Bu talimat cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar, küçük hücreler ve kule operasyonları ile tüm 3G, 4G ve 5G dahil tüm teknolojileri kapsıyordu. Düzenlemeler ise elektromanyetik alanlara maruz kaldığında insan vücudu tarafından absorbe edilen kabul edilebilir enerji miktarını sınırlayarak, insanları zararlı radyo frekansı maruziyetine karşı korumayı amaçlıyor.

Birçok ülke cep telefonları için Elektrik Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE) radyo frekansları yönergesini takip ediyor. Buna göre 10 gram doku üzerinde ortalama kilogram başına 2 Watt kabul ediliyor. Öte yandan FCC ise 1 gram doku üzerinde 1.6 Watt standardını kabul ediyor. Bu anlamda 5G için sınırların yenilenmesinin gerekmediği belirtiliyor. Ayrıca, operatörlerin antenlerin yerleşimini hesaplamak için kullandıkları formülleri değiştirmeleri de gerekiyor. Yetkililer bu konuda da endüstri oyuncularının büyük bir değişiklikler yapmasını beklemiyor.

İlginizi çekebilir: 5G İnternet: AB, ABD ve Türkiye