Anasayfa Mobil LG Q60 İncelemesi

LG Q60 İncelemesi

LG orta segment için yeni telefonu olan LG Q60 modelini geçtiğimiz günlerde ülkemizde satışa sundu. 2.499 TL’den satışa çıkan telefonu inceliyoruz.

LG Q60 şık, siyah bir kutuyla geliyor. Kutuyu açtığınızda sizi ilk olarak LG Q60’ın kendisi karşılıyor. Telefon dışında kutu içeriğinde şunlar yer alıyor:

– Ekranı ve telefonu temizlemeniz için temizleme bezi
– Hızlı Başlangıç Kılavuzu ve SIM iğnesi
– Şarj Adaptörü
– MicroUSB şarj kablosu

Bu içeriğin dışında, LG Q60 satın aldığınızda ayrıca 64 GB Sandist MicroSD kart ve 10 bin mAh kapasiteye sahip Pineng Powerbank de kullanıcılara hediye ediliyor.

O zaman tasarımla beraber incelememize giriş yapalım.

LG Q60 Tasarım ve Ekran Özellikleri

LG Q60, 6.26 inç boyutunda bir IPS LCD ekrana sahip. Telefonun ekran çözünürlüğü 720 x 1520 piksel ve piksel yoğunluğu değeri de 269 ppi. Q60’ta damla çentik kullanılıyor ve FullVision Ekran teknolojisi sayesinde yüzde 78.8 ekran kasa oranı yakalanıyor. Telefonun oldukça geniş ve parlak bir ekranı var ama kasanın alt çenesi biraz daha kısa tutulsaymış, çok daha iyi bir ekran kasa oranı görebilirdik.

LG Q60’ın Fas Mavisi ve Aurora Siyahı olmak üzere iki farklı renk seçeneği bulunuyor ve bizim incelediğimiz mavi renkli model çok şık görünüyor. Polikarbondan üretilen kasa, arka kapağın kenar çerçevelerle buluştuğu alan dışında düz yapıya sahip. Telefon bu yönüyle ekranı ve kasa yapısında kavis istemeyenler için önemli bir alternatif oluşturuyor.

Hassas tartımızda 157 gram gelen LG Q60 161.3 mm uzunluğa, 77 mm genişliğe ve 8.7 mm kalınlığa sahip. Telefon ağır olmadığı için ergonomi açısından son derece rahat. Yine de erkan genişliğinden dolayı telefonu iki elle kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

LG Q60’ın üzerinde 4 adet fiziksel tuş yer alıyor. Sağ tarafta güç tuşu bulunurken, sol tarafta ses kontrol tuşları ve bir adet ek tuş yer alıyor. Ve sol taraftaki bu yeni tuşla beraber Google Asistan’ı kontrol edebiliyoruz.

Ahize damla çentik içerisinde bulunan kameranın hemen üzerine yerleştirilirken, telefonun üst kısmında herhangi bir giriş/çıkış noktası yer almıyor.

Alt kısımdaysa sırasıyla, 3.5 mm kulaklık girişi, mikrofon, microUSB bağlantı noktası ve mono hoparlör yer alıyor.

Önemli web sitelerini ya da bilgileri unutmamak için alınan ekran görüntüleri LG Q60’la artık çok daha işlevsel diyebiliriz. Bir web sayfasının ekran görüntüsünü aldığınızda, dilediğiniz zaman bu görüntüye tıklayarak web sitesine gidebiliyorsunuz. Ya da numara ve kod gibi bilgilerin ekran görüntüsünü aldığınızda, bu görüntünün bir bölümünü kırpabiliyor, daha sonra mevcut ekranlarına sabitleyip kod / şifre girme işlemini kolayca gerçekleştirebiliyorsunuz.

LG Q60’ın 2.0 GHz saat hızına sahip 8 çekirdekli Helio P22 işlemcisini kullanıyor. Telefonun diğer teknik özelliklerine aşağıda paylaştığımız özellikler başlığından ulaşabilirsiniz.

LG Q60 Teknik Özellikleri

Işlemci: Android 9.0 (Pie) Octa-core 2.0 GHz Helio P22
Ekran: 6.26 inç FullVision
Boyut: 161.3 x 77 x 8.7 mm
Pil Kapasite/ Tip: 3.500 mAh / Dahili
Diğer: Parmak İzi Tanıma
IMT Tasarım 
AI Cam-Yapay Zeka Kamera
DTS:X 3D Surround Ses
MIL-STD-810G

Kamera: 16 MP, PDAF 
5 MP (Geniş Açı) 
2 MP, Derinlik Sensörü
Ön Kamera: 13 MP

Bellek: 3GB RAM

Depolama: 64GB ROM (2TB Harici)

LG Q60 Fiyatı: 2.499 TL