Anasayfa Haber Facebook, Kullanıcılarını Dinlediğini İtiraf Etti

Facebook, Kullanıcılarını Dinlediğini İtiraf Etti

Facebook Dinleme

Facebook yaptığı açıklama ile kullanıcılarını dinlediğini itiraf etti.

Paranoyanızı artırmak istemeyiz ancak Facebook da kullanıcılarını dinlediğini itiraf eden şirketler kervanına katıldı. Daha önce Microsoft, Google, Apple ve Amazon da dijital asistanlarını geliştirmek için kullanıcılarını dinlediklerini açıklamıştı. Tabii ki Facebook’un da dinleme yapıyor olması aslında pek de sürpriz sayılmaz.

Facebook’un yükleniciler aracılığıyla kullanıcıların sesli sohbetlerini dinlemesi yönündeki açıklaması, kişisel veri güvenliği tartışmalarını bir kez daha gündeme taşıdı. Şirketin yüklenicilerden sesli sohbetleri deşifre etmesini istediği ve böylece ses tanıma sistemlerinin tutarlılığını değerlendirmek istediği ifade ediliyor. Bu yüklenicilerin işi etik bulmadığı da bilgiler arasında. Ayrıca, bazı yüklenicilerin kayıtların kaynağının neresi olduğunun farkında olmadığı ve kullanıcı verilerine üçüncü tarafların erişip erişemeyeceği konusunda bilgi sahibi olmadığı söyleniyor.

Şirketin veri kullanım politikasında ise “Sistemler bağlamı ve bunların içindekileri analiz etmek için sağladığınız içeriği ve iletişimleri otomatik olarak işler” ifadesine yer verdiği not olarak düşelim. Şirket, sadece izin veren kullanıcıların sesinin deşifre edildiğine ve uygulamanın 1 hafta önce bittiğine vurgu yapıyor. Bu olay da şimdiye kadar yaşanan skandalların üstüne tuz-biber oldu denilebilir.

İlginizi çekebilir: Apple, Siri Kullananların Konuşmalarını mı Dinliyor?