Anasayfa Haber Huawei Mate 30 Çıkış Tarihi Ne Zaman?

Huawei Mate 30 Çıkış Tarihi Ne Zaman?

Huawei Mate 30 Çıkış Tarihi

Huawei Mate 30 çıkış tarihi konusunda net bir tarih ortaya atıldı.

Huawei‘nin Mate 30 serisi akıllı telefonları için merakla beklenilen çıkış tarihi konusunda yeni bir iddia ortaya atıldı. Rus web sitesi hi-tech.mail.ru, Huawei Mate 30 çıkış tarihi için 19 Eylül gününe işaret etmiş durumda. Site bu tarihe kaynak olaraksa Huawei Yazılım Yöneticisi Dr. Wang Chenglu’yu gösteriyor.

Serinin EMUI 10 mobil işletim sistemini kullanacağı belirtiliyor. Öte yandan, eğer yine bir Mate 30 Lite gelirse, bu cihazın şirket tarafından yakın zamanda tanıtılan HarmanyOS tabanlı olabileceği düşünülüyor. Huawei yöneticilerinden gelen son yorumlarda, öngörülebilir bir gelecek için Android ile bağlantıda kalınacağının paylaşıldığına da dikkat çekiliyor.

Ek olarak, cihazların gücünü henüz duyurulmamış olan Kirin 990 çipsetinden alacağı ileri sürülüyor. Yeni çipsetin enerji verimliliği ile öne çıkacağı da bilgiler arasında. Daha önceki söylentilerde ise cihazların Kirin 985 çipset kullanacağı belirtiliyordu. Lansmanın gelecek ay gerçekleştirilmesi ile Huawei’nin çipset serisinin geleceği konusundaki muamma da ortadan kalkmış olacak.

İlginizi çekebilir: Huawei EMUI 10 Arayüzünü Resmi Olarak Duyurdu