Anasayfa Haber Huawei Mate X ÇıkışTarihi Yine Ertelendi

Huawei Mate X ÇıkışTarihi Yine Ertelendi

Huawei Mate X Çıkışı

Huawei Mate X çıkışı bu kez de Eylül ayından sonraya kaldı.

Bazı akıllı telefon üreticileri art arda katlanabilir telefon modellerini tanıtsa da iş piyasaya çıkış konusuna geldiğinde çeşitli sıkıntılar baş gösterdi. Özellikle de esnek ekranların henüz son kullanıcılar için hazır olmadığı ortaya çıktı. Daha önce Samsung, Galaxy Fold çıkışı için geri adım atarken, şimdi ise Huawei Mate X çıkışı tekrar ileri bir tarihe atıldı. Normalde Eylül ayında çıkması planlanan cihazın çıkış tarihinin Kasım ayından önce olamayacağı ifade ediliyor.

İlk olarak Şubat ayındaki Mobile World Congress 2019 etkinliğinde duyurulan Mate X katlanabilir phablet için normalde Haziran çıkışı planlanıyordu. Öte yandan, Galaxy Fold çıkışı öncesi yaşananlar Huawei’nin de biraz gözünü korkutmuşa benziyor. Samsung’un cihazını daha dayanıklı bir hale getirerek Eylül’de piyasaya sürmeyi planladığını da not olarak düşelim.

2019 sonundan önce çıkması beklenilen Mate X sonrasında, gelecekte uygulamaya konulması planlanan çeşitli revizyonlar da söz konusu. Bunlar arasında, arka çelik kapağın yerini cam panelin alması, telefonun altından uzayabilecek “tabaka” tarzı ekran ekleme ve plastik ekranları camla değiştirme bulunuyor.

İlginizi çekebilir: Huawei’den 2025 için 10 Teknoloji Tahmini