Anasayfa Haber Windows ile Apple Pencil Kullandıran Parallels Desktop 15 Çıktı

Windows ile Apple Pencil Kullandıran Parallels Desktop 15 Çıktı

Mac üzerinde Windows masaüstü sanallaştırma sağlayan Parallels Desktop 15 yenilikler ile geldi.

Popüler masaüstü sanallaştırma yazılımı Parallels yeni sürümünü duyurdu. DirectX 11 için yerel destek ve Sidecar gibi macOS Catalina özelliklerine hazırlık Parallels Desktop 15 ile gelen bazı özellikler olarak ön plana çıkıyor.

Bundan böyle, Apple Metal grafik API ile DirectX 11 için çapraz platform desteği sunuluyor. Bu sayede yüzde 15 daha hızlı 3 boyutlu grafik performansı sağlanıyor. Bu da daha akıcı ve daha tepkisel kullanıcı arayüzü anlamına geliyor. Yeni sürümde Microsoft Office uygulamaları da yüzde 80 daha hızlı açılacak.

Performansın yanı sıra, genişleyen grafik desteği daha önce kullanılamayan program ve oyunların da kullanılabilmesinin önünü açacak. Bunlara örnek olaraksa Autodesk 3DS Max 2020 ile Fallout 4, Anno 1800 ve Age of Empires: Definitive Edition veriliyor.

Sonbahar’da çıkacak olan macOS Catalina sürümünün Sidecar özelliği için de önemli bir geliştirme var. Parallels 15, Apple Pencil desteğini Windows’a taşıyacak. iPad sahipleri tabletlerini Catalina’da ve yazılım sayesinde Windows’da ikinci ekran olarak kullanabilecek. Microsoft Sketch Pad gibi Microsoft yazılımlarında da Pencil kullanımı mümkün olacak. Bir diğer önemli entegrasyon ise Mac sahiplerinin macOS Share menüsü ile Outlook üzerinden gönderim yaparken e-postalarına dosya ekleyebilecek olması.

Yeni Parallels üyeliği için yıllık ücretin 80 Euro yani yaklaşık 580 TL olduğunu da belirtelim.

İlginizi çekebilir: macOS Catalina Yükseltmesi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey