Anasayfa Makale Gmail’de Gönderilen E-Postalar Nasıl Geri Alınır?

Gmail’de Gönderilen E-Postalar Nasıl Geri Alınır?

Gmail’de hemen herkesin sık sık karşılaştığı yanlış kişiye gönderilen e-postalar aslında basit bir şekilde kısa sürede geri alınabiliyor.

Gmail’i yıllardır aktif olarak kullananlar birçok farklı özellikten yararlanıyor. Ancak bazı detaylar zaman zaman gözden kaçabiliyor. Bunlardan biri de ‘Gönderme İşlemini Geri Alma’. Gmail’de bu özelliği kullanarak yanlış gönderilen e-postaları hızlıca geri almak mümkün oluyor. Herkesin başına gelen bu problemin çözümü ise oldukça basit.

Geçen yıl aktif edilen e-postaları geri alma özelliği varsayılan şekilde aktif olarak geliyor. Ancak yine de yanlışlıkla gönderilen e-postaların kaç saniyede geri alınabileceğini belirlemek için ayarlara erişmek şart. Bunun için Gmail arayüzünde sağ üstte bulunan dişli simgesi üzerinden Ayarlar / Genel bölümüne tıklamak gerekiyor.

Daha sonrasında ‘Göndermeyi Geri Al’ başlığı üzerinde Gönderiyi İptal Etme Süresi yer alıyor. Burada varsayılan olarak 5 saniye geliyor. Ancak bu süreyi daha da uzatabilmek mümkün. Seçenekler arasında 5 saniye, 10 saniye, 20 saniye ve 30 saniye var. Yani e-postayı yanlış kişiye gönderdiğinizi fark ettiğiniz andan itibaren e-postayı geri almak için bu süreyi belirleyebilirsiniz. Böylece çok basit bir ayarlama sayesinde hatayla gönderilen e-postaları hızlıca geri alabilirsiniz.