Anasayfa ESET Google Play Store, 85 Android Uygulamasını Platformdan Kaldırdı

Google Play Store, 85 Android Uygulamasını Platformdan Kaldırdı

85 Android Uygulaması Reklam

Google Play Store üzerindeki 85 Android uygulaması barındırdıkları reklam yazılımlarından dolayı kaldırıldı.

Google tarafından 85 Android uygulaması uygunsuz reklam yazılımları gerekçesiyle Google Play Store’dan kaldırıldı. Trend Micro güvenlik araştırmacılarının bu uygulamalarda karşılaştığı rahatsız edici reklam yazılımı, hem tam ekran hem de atlamanın mümkün olmadığı reklamlar göstererek kullanıcıları mağdur ediyordu.

AndroidOS_Hidenad.HRXH adlı uygunsuz reklam yazılımının 8 milyondan fazla kez yüklenmiş fotoğrafçılık ve oyun uygulamalarında yer bulduğu paylaşılıyor. Genel Android işlevlerindan faydalanan uygulamalar, kullanıcının cihazının kilidini açtığını tespit edip 5 dakika uzunluğundaki atlamanın oldukça zor olduğu reklamları aktif hale getirebiliyor. Hatta ana ekrandaki ikonlarını bir kısayol ile değiştirerek bir şekilde telefonda kalmayı sürdürebiliyor. Bu zararlı yazılım sadece eski Android sürümlerini çalıştıran cihazları etkiliyor. Android 8.0 ve üstü sürümler ise uygulamaların kısayol oluşturmasına izin verilmesi için kullanıcı onayı gerektiriyor.

Bu anlamda kullanıcıların çok bilinmedik uygulamaları indirmeden önce yorumları detaylı bir şekilde incelemesine özen göstermesi öneriliyor.

İlginizi çekebilir: Ajan Smith 25 Milyon Android Cihaza Bulaştı