Anasayfa Makale Raspberry Pi 4 ile Eski Oyunlar Çok Daha Hızlı Çalışıyor

Raspberry Pi 4 ile Eski Oyunlar Çok Daha Hızlı Çalışıyor

Raspberry Pi 4 Model B artan performansı ile birlikte eski oyunları artık daha iyi performansla çalıştırıyor.

Raspberry Pi 4 Duyuruldu yazımızda sizlere yeni modelin özelliklerinden bahsetmiştik. Performans artışı yalnız uygulamalar ve genel kullanım açısından değil eski oyunların Raspberry Pi üzerinden çalıştırılması konusunda da önemli katkıda bulunuyor.

  • Artık God Of War : Ghost Of Sparta oyununun PSP emülasyonu için belirgin bir bir performans artışı sağlanıyor. Raspberry Pi 3B+ ile aynı oyunu aynı yarlarda yüzde 50 hızında oynatmak mümkündü.
  • Super Smash Bros gibi Nintendo 64 oyunları 40-50 FPS değerinde değil de 60 FPS değerinde çalıştırılabiliyor. Ancak 007 GoldenEye gibi oyunları halen düzgünce oynamak mümkün değil.
  • SameBoy emülatörü de artık daha iyi çalışıyor ve Shantae gibi oyunları 40 FPS değil de 60 FPS değeriyle çalıştırmak mümkün.
  • NES emülatörü olan Mesen artık daha iyi çalışıyor.
  • Aero Wings 2 Airstrike gibi Dreamcast oyunları artık daha iyi çalışıyor.

Şu an için bazı emülatörler, Raspberry Pi 4 için optimize değil ve sunulan Open GL ES 3.0 desteğini taşımıyor.  Yakın zamanda bu desteğin sunulmasıyla birlikte de daha iyi performans elde etmek mümkün olabilir. Ancak Raspberry Pi 4’ün PlayStation 2 gibi daha yeni konsol oyunlarının emülasyonunu sağlaması mümkün durmuyor.